13 C
Kotor

Slušaj online radio

Na Atlantiku zaplijenjeno čak 2,7 tona kokaina, u Srbiji uhapšen mozak kriminalne operacije

U međunarodnoj akciji koju su predvodili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, u suradnji s Javnim tužilaštvom za organizirani kriminal i BIA-om, a u koordinaciji s Europolom i više europskih policija, na jedrilici u Atlantskom oceanu zaplijenjeno je 2,7 tona kokaina, dok je u Srbiji s još trojicom osumnjičenih uhićen organizator ove kriminalne grupe S.K. (70), objavio je MUP Srbije, piše N1 Srbija, a prenosi Jutarnji.

Osim S.K, u Srbiji su uhićeni i članovi te organizirane kriminalne grupe N.S. (35), N.S. (43) i B.K. (40).

Istragu o toj kriminalnoj grupi, kriminalistička policija Policijske uprave za grad Beograd pokrenula je početkom 2022. godine zbog sumnje da se bavi krijumčarenjem kokaina na veliko iz Južne Amerike u EU, a aktivnosti protiv ove mreže proširene su na druge svjetske policije i koordiniranom istragom koju vodi Europol, u okviru operativne radne grupe „Balkanski kartel“, navodi se u priopćenju.

U operaciji koju je, uz koordinaciju Europola, predvodila Srbija, sudjelovali su nadležni organi Španjolske, Brazila, Hrvatske, Francuske, Poljske, Portugala i Slovenije.

Na osnovu zajedničkog operativnog rada 24. kolovoza uhićeno je šest osoba, od kojih četiri na teritoriju Srbije, izvršen pretres 15 stanova, zaplijenjeno 2,7 tone kokaina, dva vozila visoke klase, skupocjeni satovi i preko 550.000 eura. Također, u sklopu financijske istrage, blokiran je veliki broj bankovnih računa i nekretnina.

Sumnja se da je ta organizirana kriminalna grupa transportirala kokain iz Južne Amerike, da je osiguravala jedrilice i da se slanje pošiljki obavljalo uz korištenje šifrirane platforme za komunikaciju.

Najčitanije