15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Na “Diamond Princess” sve više oboljelih

Foto: Screenshot Youtube.com

Prema svjetskim medijima, na kruzeru „Diamond Princess“ broj oboljelih popeo se na 61 osobu. U jučerašnjoj objavi za javnost kompanije Princess objavljene su nacionalnosti zaraženih osoba: Argentina (1), Australija (5), Kanada (5), Japan (21), Ujedinjeno kraljevstvo (1) i SAD (8).

Informacija da li se među njima nalaze i članovi posade nije poznata.

Kruzer kompanije Star Cruises „Superstar Aquarius“ mogao bi postati treći kruzer koji će ući u karantenu radi prevencije eventualnog širenja koronavirusa.

Brod, koji plovi pod bahamskom zastavom, iz luke Keelung u Tajvanu 4. februara se uputio u luku Naha u Japanu, gdje je stigao idući dan.

Tajvanske su vlasti ranije zabranile uplovljavanje svim brodovima za krstarenja u međunarodnoj plovidbi, ali putnici na kruzeru su tajvanski državljani, njih 1709. Nacionalnosti 700 članova posade nisu poznate. Svi članovi posade i putnici biti će testirani na koronavirus. Ukoliko netko bude pozitivan na koronavirus, i ovaj će kruzer ići u karantenu na 14 dana.

Inače, prema najnovijim informacijama koje možete pratiti ovdje, broj oboljelih od koronavirusa trenutačno iznosi 31 494, od čega je umrlo 638 osoba. Broj oporavljenih od koronavirusa iznosi 1629 osoba.

Najčitanije