17 C
Kotor

Slušaj online radio

Na jubileju Jadran Veterani 17 ekipa na turniru

Jadran veterani turnir na Skveru maj 2024

Na Škveru će se, u organizaciji kluba Jadran Veterani, u petak i subotu 24. i 25. maja održati četvrti Međunarodni vaterpolo turnir masters serije za veterane, a povodom jubileja – 10 godina postojanja kluba.

Turnir će okupiti 17 ekipa iz Italije, Holandije, Litvanije, Slovačke, Bugarske, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije i Crne Gore.

Takmičenje se održava u dvije kategorije. U kategoriji 40 + (igrači stariji od 40 godina)u grupi 1. Igraju Ćivitavekija (Italija), Baltik Turtkes (Vilnjus, Litvanija), Vardar Veterani (Skoplje) i Incel (Banja Luka), dok su u grupi 2. Amersfort (Holandija), Mrož (Ljubljana),  Sofija masters i HBS Amateri (Samorin, Slovačka)

U kategoji 30 + (30 godina i stariji) u grupi A igraju: Partizan (Beograd), Šibenik i Valis (Valjevo). U grupi B su Bijela Veterani, Vučko (Sarajevo) i Jadran Veterani. U grupi C: Beograd, Vardar 2 i Budva.

Posle takmičenja po grupama, u subotu se igraju četvrfinalni, polufinalni susreti, kao i finale i mečevi za plasman.

Svečano otvaranje turnira zakazano je za petak, 24. maj u 21 sat na Škveru. Proglašenje pobjednika i uručivanje nagrada biće upriličeno dan kasnije, odnosno nakon završetka turnira u Lanž baru Holidej u Njivicama.

Najčitanije