19.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Najmanje četvero mrtvih nakon jake oluje koja je pogodila Španjolsku

Središnji i jugoistočni dio zemlje pogodilo nevrijeme Foto: Susana Vera / Reuters

Zbog obilne kiše i nevremena koje je pogodilo Španjolsku prekinut je željeznički prijevoz na “mediteranskom koridoru” između Madrida, Valencije, Alicantea i Barcelone. U snažnim olujama koje su za vikend pogodile ovu zemlju, poginule su najmanje četiri osobe, objavile su lokalne vlasti.

U Toledu, pokrajini južno od Madrida u ponedjeljak su pronađena tijela dvojice muškaraca, izvijestila je vlada regije Castille-La Manche.

Jedna od žrtava smrtno je stradala je u vozilu, a druga je pronađena mrtva u dizalu garaže.

U sjeveroistočnoj Španjolskoj su tijekom vikenda umrla dvojica muškarca u dobi od 31 i 34 godine, nakon utapanja u vodenoj bujici za vrijeme uspinjanja.

Istodobno traje potraga za muškarcem koji je u nedjelju navečer sa suprugom i dvoje djece putovao madridskom regijom.

Njihovo su vozilo odnijele vode rijeke Alberche koja se izlila iz korita. Supruga, kći i sin uspjeli su se spasiti.

Zatvorene brojne ceste, 726 intervencija u Madridu

Središnji i jugoistočni dio zemlje u nedjelju je pogodilo nevrijeme pa su bile zatvorene i brojne ceste, padalo je drveće a nekim stanovnicima su poplavile kuće.

Stanovnici Madrida i okolice dobili su upozoravajući poruku preko mobitela da ne izlaze iz kuća, no oluja je prohujala ondje bez težih posljedica.

– Čitav dan sam zbog toga provela zatvorena u kući gledajući filmove, rekla je 30-godišnja Patricia.

– Pa ipak, nevrijeme nije bilo tako jako, dodala je.

Vatrogasci u Madridu imali su 726 intervencija. Zbog enormne količine vode i blata na prugama u nedjelju su privremeno stali su vlakovi iz glavnog grada prema zapadnoj pokrajini Extremaduri i južnoj Andaluziji. Vlakovi od Madrida prema Andaluziji i dalje ne voze zbog posljedica nevremena u gradu Toledu.

Španjolska meteorološka služba izvijestila je da bi tijekom ponedjeljka kiša trebala oslabjeti. U Madridu od 8 sati ujutro kiša povremeno staje. Zemlja se nalazi pod neuobičajeno jakim udarom kiše i vjetra, tjedan dana nakon nesnosnih vrućina i požara.

Izvor:HRT-Hina

Najčitanije