19 C
Kotor

Slušaj online radio

Na Luštici izgorelo vozilo: Nije bilo povrijeđenih, turisti iz Češke primjetili varničenje uslijed kvara

Izgorelo auto na Luštici – foto DVD Luštica

U mjestu Zabrđe na poluostrvu Luštica, pripadnici DVD „Luštica“ jutros oko 04:00 sata ugasili su požar na motornom vozilu, koji je zahvatio i dio šume. Na terenu je bilo jedno vatrogasno vozilo i četiri vatrogasca – spasioca, prenosi RTHN.

“U automobilu su bili turisti iz Češke koji su prilikom vožnje prvo primjetili varničenje uslijed kvara na elektronici motornog vozila, da bi ubrzo požar zahvatio cijelo vozilo. Nije bilo povrijeđenih osoba, a uz pomoć vatrogasaca – spasilaca DVD „Luštica“, spašen je prtljag koje su turisti prevozili u navedenom vozilu. Požar je uspješno lokalizovan u veoma kratkom vremenskom periodu. O navedenim dešavanjima obavješteno je MUP CG”, kazao je za RTHN samostalni savjetnik u Službi zaštite i spasavanja Zoran Gamber.

Još jednom, u veoma kratkom periodu se pokazala važnost DVD „Luštica“ za cjelokupni sistem zaštite i spašavanja opštine Herceg Novi, te dobru pokrivenost i koordinaciju Službe zaštite i spašavanja opštine Herceg Novi i DVD –a na čitavoj teritoriji opštine Herceg Novi u akcijama zaštite i spašavanja.

Izvor:RTHN

Najčitanije