9 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi: Završeno asfaltiranje i betoniranje ulica i puteva u Zelenici, na Podima i Ublima

Asfaltirani putevi – foto Opština HN

Završeno je asfaltiranje i betoniranje ulica i puteva u Zelenici, na Podima i Ublima ukupne dužine oko 1,2 kilometra. Dionice na kojima su izvršeni radovi, u vrijednosti preko 450 hiljada eura, danas su obišli sekretar za komunalne djelatnosti Vasilije Seferović i Nikola Samardžić iz Agencije za izgradnju i razvoj Herceg-Novog.

Planom i programom uređenja terena opštine Herceg-Novi predviđena je sanacija putne infrastrukture kako u ruralnom tako i u centralnom dijelu grada, a sve u cilju obezbjeđivanja boljih uslova za život i rad, kazao je sekretar Seferović.

„Uradili smo popravku krivina na putu od Žlijeba prema Ublima kao i uređenje dijela puta od Ubala ka privremenom odlagalištu Tisove grede, ukupne dužine 600 metara. Asfaltiranje je bilo obuhvaćeno Planom i programom, a do realizacije je potrebno ispoštovati sve zakonske procedure. Svaka lokalna uprava je u obavezi da donese Plan i program uređenja do marta, zatim slijedi usvajanje na Skupštini, raspisivanje tendera, žalbeni rokovi“, kazao je Seferović i istakao da je dio mještana bio uvjerenja da se posao asfaltiranja neće uraditi, iako je tokom održane javne rasprave građanstvu predočeno da su ovi radovi predviđeni Planom i programom uređenja terena opštine Herceg Novi i da će zasigurno biti izvedeni.

Asfaltirani putevi – foto Opština HN

Seferović je podsjetio i da su prethodnih dana završili sanacije još tri ulice.

„Na Podima je asfaltirana dionica Prve pođanske ulice, u dužini od 220 metara. Asfaltirano je i 220 metara ulice Velika voda u Zelenici, odnosno potez od tehničke službe „Vodovoda i kanalizacije“ do ulaska u prostorije nekadašnjeg PKB. Završeno je i betoniranje ulice Popa Sava Nakićenovića, takođe u dužini od oko 200 metara. Tu su se mještani sami organizovali i uradili pripremu, a mi kao odgovorna lokalna uprava obezbjedili da se taj dio betonira“, istakao je Seferović.

On je pojasnio da je ukupna investicija za pomenute dionice preko 450 hiljada eura.

Betonirani putevi – foto Opština HN

„Sredstva za sanaciju obezbijeđena su opštinskim Budžetom za ulaganje u putnu infrastrukturu koji iznosi 1,2 miliona eura. Na pomenutim dionicama uloženo je oko 450 hiljada eura za asfaltiranje, dok je drugim tenderom za betoniranje ulice u Zelenici izdvojeno 5000 eura. Izvođač je, prema tenderu, bila kompanija Asfalt-beton gradnja, a Agencija za izgradnju i razvoj je obavila nadzor“, kazao je Seferović.

Najčitanije