15 C
Kotor

Slušaj online radio

Na molebanima i litijama moliti će da epidemije zaobiđu Crnu Goru i njen narod

Litija – Tivat 12.mart

Vjernici i građani su se i večeras okupili ispred crkve Svetog Save u Tivtu u kojoj je u služen moleban  u znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti koji organizuje Mitropolija crnogorsko-primorska.

Nakon molebana, krenula je protestna litija ulicama Tivta.

Tivatski paroh, otac Petar Petrović okupljenima je kazao da već više od dva mjeseca traju simbolične potvrde da je “narod Božiji na pravom i pravednom putu.”

Litija Tivat 12.mart

“Mi šaljemo ljubav svakome, ali ima nekih koji nam na nju ne uzvraćaju jer demon ljubavi ne trpi, već višestrukom mržnjom uzvraća. Nećemo mi odustati da i takvoj našoj braći koja su zastranila, nastavimo slati ljubav, mir i dobro. Mi smo duboko ukorijenjeni u ovoj zemlji, vrijednostima na kojima počiva ova Crna Gora i te korijene ne može niko iščupati. Nikome ništa uzeli nismo, nismo crkvokradice i samo branimo ono što je naše”- poručio je pored ostaloga, otac Petar.

On je poručio da je “duhovni nestanak gori od fizičkoga” ali i da će se i pored opravdanog straha koji ljudi osjećaju od corona virusa, na molebanima i litijama, pored ostaloga, moliti i za to da epidemije koje pogađaju mnoge zemlje u svijetu, zaobiđu Crnu Goru i njen narod.

Litija Tivat 12.mart

Pozvao je rimokatolike sa kojima pravoslavni u Boki žive vjekovima, pridruže vjernicima MCP u odbrani svetinja “jer je ovo borba i za naše i njihove crkve”.

Pozivam i braću muslimane da budu sa nama, jer je ova naša borba ujedno i borba za mesdžid u Tivtu- istakao je tivatski paroh, otac Petar Petrović.

Izvor:S.L

Najčitanije