13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Na Orjenu održane dvije eko akcije – mladi čistili u sklopu IPA prekograničnog projekta

Naša akcija

Proteklih dana, na obroncima Orjena održane su dvije eko akcije za mlade u sklopu IPA prekograničnog projekta “YOUTH DRIVE”.

“Prvu akciju su ostvarili osnovci, a drugu srednjoškolci  sa područja Boke Kotorske koji su se prijavili u želji da doprinesu očuvanju životne sredine kao i podizanju svijesti o potrebi čuvanja prirode. Učesnici su imali priliku da se upoznaju sa planinom Orjen i ovim za njih novim terenom, dobiju kratku obuku o sigurnom boravku u planini, zaštiti šuma i prirode.

Nakon edukacije, završene su akcije čišćenja divljih deponija na više lokacija duž staza i puteva ovog predjela.  Poslije terenskog djela uslijedilo je prigodno druženje i uživanje u čarima planine i domaće hrane planinarskog doma “Za vratlom” uz dodjelu školske opreme i majica svim učesnicima.”- saopšteno je iz NVO “Naša akcija” iz Kotora.

„YOUTH DRIVE – Program za podizanje svijesti o pravilnom upravljanju otpadom i osnaživanje zakonodavaca za djelovanje” projekat se sprovodi u okviru IPA programa prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora, financiranog od Evropske unije. Partneri na tom projektu su nevladine organizacije “Udruženje za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH” iz Širokog Brijega, Bosna i Hercegovina kao nosilac projekta, i NVO “Naša akcija” iz Kotora.

Izvor:S.L.
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije