24 C
Kotor

Slušaj online radio

Na Tivatskoj rivijeri trenutno boravi 895 gostiju

Tivat – mikophotography montenegro – Sveti Marko

U svim vidovima registrivanog smještaja na području Tivatske rivijere trenutno boravi 895 zvanično prijavljenih gostiju, što je čak 43 odsto više nego na isti dan prošle godine – saopštila je juče Turistička organizacija najmanjeg grada u Boki.

Od ukupnog broja gostiju, njih 840 su stranci, a 55 posjetioci iz Crne Gore. Hoteli bilježe posjetu 247 turista, dok 648 gostiju boravi u privatnom smještaju.

Raspisan konkurs za raspodjelu sredstava za projekte NVO
Tivat Opština

Opština Tivat raspisala je javni konkurs za raspodjelu sredstava za projekte nevladinih organizacija za 2019.godinu. Ukupan budžet lokalne uprave za podršku rada organizacija civilnog sektora  za ovu godinu iznosi 60.000 eura, od čega je 40 odsto, odnosno iznos od 24.000 eura određen za NVO sa posebnim statusom i on je već raspoređen Bokeljskoj Mornarici, Glazbeno-prosvjetnom društvu „Tivat“ i KUD-u „Boka“.

Za sve ostale NVO preostalo je 36 hiljada eura koje će posebna opštinska Komisija raspodijeliti procjenjući konkretne prijekte kojima za finasiranje kod Opštine budu konkurisale te NVO. Pravo konkurisanja imaju NVO sa sjedištem u Tivtu a shodno proprozicijama, kao priotitetne oblasti koje mogu računati na eventualnu finansijku  podršku Opštine su projekti NVO koji obezbjeđuju raznovrsnost, kvalitet usluga u oblasti socijalne, zdravstvene, dječje zaštite, zaštite djece i omladine sa smetnjama u razvoju, osoba sa invaliditetom, rodne ravnopravnosti i drugih oblika zaštite; afirmišu kulturni potencijali, tradicija i kulturne posebnosti opštine, inicijative i aktivnosti u cilju podizanja nivoa urbane kulture i očuvanja mediteranske baštine; doprinose očuvanju životne sredine i održivog razvoja te podstiču ekonomski razvoj opštine.

Izvor:S.L

Najčitanije