12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Na velikom Maskenbalu Praznika mimoze više od 200 maski

Proglašenje pobjednika foto Mediabiro

Dobro raspoloženje, pun podijum, veliki broj kreativnih maski i gostiju obilježili su Maskenbal 53. Praznika mimoze koji je sinoć održan u Institut „Dr Simo Milošević“ u Igalu.

Salu je ispunilo oko 240 maski iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Srbije i Crne Gore, a za muziku su bili zaduženi Goran Karan, Lapsus bend i novski sastav Exodusi. Program je tradicionalno počeo defileom Gradske muzike Herceg Novi i mažoretki.

Pobjednička maska foto Mediabiro

Prvo mjesto među grupnim pripalo je maski “Voli vas Voli”, a članice su odlučile da kompletnu nagradu u iznosu od 1000 eura doniraju za liječenje male sugrađanke Eme Hamidović koja boluje od leukemije. Drugo mjesto u istoj kategoriji osvojila je maska „Novid – 22“, a treće „Dritanka i sedam patuljaka“. Prvu nagradu u kategoriji pojedinačnih maski osvojila je „Koalicija mrak“, drugu „Sestre Sanderson“, a na trećem mjestu je bila „Sirena“.

Direktor Instituta “Dr Simo Milošević“, dr Savo Marić kazao je da se veoma raduje što se poštuje tradicija, te istakao značaj ovog tradicionalnog hercegnovskog događaja.

Dritanka i 7 patuljaka foto Mediabiro

“Ovo je događaj koji traje više decenija, a mi imamo zadatak da ga gajimo, kako bi on bio što masovniji. Bitno je istaći koliko ova manifestacija doprinosi i turističkoj ponudi opštine Herceg Novi, Boki i naravno široj zajednici”, kazao je on.

Pojedinačne maske

Goran Karan je nakon koncerta istakao da se u  Herceg Novom osjeća kao kod kuće i da su mu ovakve manifestacije bliske.

“Odličan je osjećaj biti ovdje nakon dvije godine pauze. Koncert je bio odličan,publika je puna dobre volje i dobre energije”, kazao je Karan.

Goran Karan

Frontmen i pjevač grupe Lapsus bend, Emir Aličković prvi put je nastupio na Maskenbalu u Herceg Novom.

“Nije nas je bilo jedno vrijeme na ovim prostorima, zbog pandemije. Drago mi je da smo tu, i vidim da je publika željna pjesme, da je atmosfera odlična. Oduševio sam se kad sam ušao u salu i vidio toliki broj maski”, rekao je Aličković.

Simbol Mimozinog Maskenbala, kao i cijelog Praznika i grada Herceg Novog je Gradska muzika, koja je i sinoć povela povorku dobre energije.

“Mi dajemo sve od sebe da ovaj događaj bude što ljepši i da privuče što više posjetilaca. Da ga vizuelno obogatimo, te da ga publika doživi na pravi način”, poručila je sekretarka Gradske muzike, Dragica Čolić.

Izvor:Mediabiro

Najčitanije