17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Na zabavan način učili o pčelarstvu

Učili o pčelarstvu
Učili o pčelarstvu

Tridesetak učenika jednog od odjeljenja IV razreda OŠ „Drago Milović“ u Tivtu, danas je bilo u prilici da se na kreativan način, upozna sa osnovama pčelarstva. Četvoročlana delegacija Ministarstva poljoprivrede predvođena Sandrom Ivanović, djeci je podijelila posebnu publikaciju o poljoprivredi namijenjenu najmlađima, a učenici su mogli da vide i kako izgleda košnica, te neki od alata koje u svakodnevnom radu koriste pčelari.

U sklopu projekta „Pčela i med“ djeca su potom na drvenim pločama slikala motive iz pčelarstva, a cijela akcija obradovala je ne smao učenike, već i pomoćnika direktora OŠ „Drago Milović“ Miletu Rabrenovića koji je dugogodišnji uzgajivač pčela i proizvođač meda, a trenutno je i predsjednik Pčelarskog društva „Pelin“ iz Tivta.

„Ovu akciju sporvodimo po svim gradovima u Crnoj Gori, a najbolja tri dječija likovna rada na temu pčelarstva, biće nagrađeni. Svi ostali radovi biće predati Savezu pčelara Crne Gore čiji će članovi na svojim košnicama postaviti drvene ploče sa dječijim crtežima i izložiti ih u „Kući meda“ u Danilovgradu“- kazala je Ivanović, dodajuči da se cijela akcija organizuje u cilju razvijanja svijesti kod najmlađih o koristi od poljoprivrede i animiranja djece da bavljenje tom granom, odaberu kao svoj životni poziv.

Najčitanije