16.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Nacionalni parkovi Crne Gore ostvarili veoma dobre turističke rezultate u 2018. godini

NPCG

Nacionalni parkovi Crne Gore tokom 2018. godine realizovali su veliki broj značajnih programskih aktivnosti, ali i kroz saradnju sa drugim subjektima ostvarili veoma dobre rezultate u brojnim oblastima značajnim za razvoj turizma i očuvanja životne sredine, što godinu koja je za nama čini veoma uspješnom. Posebno naglasivši saradnju sa Vladom Crne Gore, nadležnim ministarstvom, kao i lokalnim upravama i civilnim sektorom, Klica je istakao da je institucionalni okvir NPCG značajno unaprijeđen, što je doprinijelo izgradnji imidža pouzdanog partnera, posebno na polju zaštite prirode i razvoja održivog turizma.

Javno preduzeće za nacionalne parkove se može pohvaliti i učešćem na brojnim međunarodnim i regionalnim turističkim sajmovima, na kojima je predstavilo turističku ponudu i za dobre rezlutate nagrađeno značajnim priznanjima.

“U saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom učestvovali smo na najznačajnijim međunarodnim, ali i regionalnim turističkim sajmovima u Srbiji i Hrvatskoj, gdje smo predstavili turističku ponudu zasnovanu na aktivnom turizmu i dobili značajna turistička priznanja.

Ono što je dodatno unaprijedilo promociju prirodnih i kulturnih vrijednosti i raznovrsne turističke ponude, bilo je pokretanje mobilne aplikacije i veb platforme koje na interaktivan način prezentuju brojne atrakcije zaštićenih područja, kao i novi vizuelni identitet NPCG, koji predstavlja nacionalne parkove kao svojevrstan brend naše države“, kazao je direktor NPCG Elvir Klica.

Direktor NPCG Klica

Kada je riječ o izgradnji infrastrukture, izdvaja se projekat rekonstrukcije nacionalnih restorana „Crno jezero‟ i „Biogradsko jezero‟ čime je JPNPCG, nakon više godina, upotpunilo nedostajuću turističko-ugostiteljsku infrastrukturu, obezbijedilo kvalitetniji nivo turističke usluge i obogatilo turističku ponudu ne samo u ova dva zaštićena područja, već i na sjeveru Crne Gore.

Rijeka Tara Foto Lazar Pejovic

Takođe, postavili smo i sistem informativno-ulaznih punktova, izgradili objekte za Službu zaštite i sistem javnih toaleta.

Najčitanije