16 C
Kotor

Slušaj online radio

Nacionalni parkovi Crne Gore podijelili novogodišnje paketiće mališanima sa zaštićenih područja

NP Lovcen podjela paketića

U cilju podrške lokalnim zajednicama koje gravitiraju nacionalnim parkovima Crne Gore, Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore je podijelilo novogodišnje paketiće za mališane sa ovih zaštićenih područja.

„Podrška mjesnog stanovništva u razvoju, zaštiti i promociji Nacionalnih parkova je od ključnog značaja za unapređenje svih naših aktivnosti, a mladi naraštaji koji rastu na prostorima nacionalnih parkova ili u njihovoj neposrednoj blizini, treba od malena da osjete sve njihove benefite i postepeno razvijaju svijest o njihovom značaju“, istakao je direktor Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore Elvir Klica povodom akcije uručivanja novogodišnjih paketića.

„Umjesto štampanja kalendara i ostalog promotivnog novogodišnjeg materijala, odlučili smo da obradujemo mališane sa prostora nacionalnih parkova, u skladu sa mogućnostima. Ovo je takođe i prilika da Nacionalni parkovi Crne Gore još jednom iskažu zahvalnost mještanima koji podržavaju aktivnosti Nacionalnih parkova Crne Gore i koji su bili od velike pomoći našim Službama zaštite, posebno imajući u vidu požare tokom ljetnjih mjeseci“, zaključio je direktor JPNPCG.

JPNPCG je podijelilo novogodinje paketiće mališanima Javne predškolske ustanove „Sestre Radović“ iz Kolašina, vrtića Eko-bajka sa Žabljaka, učenicima prvog razreda osnovnih škola sa prostora NP Prokletije: OŠ „Petar Dedović“ (Murino), OŠ „Džafer Nikočević“ (Gusinje) i OŠ „Hajro Šahmanović“ (Plav), učenicima prvog razreda OŠ „Lovćenski partizanski odred“, OŠ „Njegoš“ i OŠ „Šunjo Pešikan“ sa prostora NP Lovćen, kao i prvacima sa prostora NP Skadarsko jezero OŠ „Boro Vukmirović“ iz Rijeke Crnojevića, OŠ „Jovan Tomašević“ i mališanima vrtića iz Virpazara, te prvacima OŠ „Bratstvo-jedinstvo“ (Đuravci), kao i OŠ „Đerđ Kastrioti Skenderbeg“ iz Ostrosa.

Predstavnici NP Biogradska gora su podijelili 130 paketića za sve mališane upisane u Javnu predškolsku ustanovu „Sestre Radović“ u Kolašinu, i na ovaj način htjeli da najmlađoj populaciji što više približe vrijednosti ovog najstarijeg zaštićenog područja u okruženju. Takođe je NP Durmitor obradovao 70 mališana iz vrtića „Eko-bajka” na Žabljaku. Tim povodom, u ime svih roditelja i djece, zahvalili su se zaposleni iz ovog Vrtića, kao i iz svih navedenih škola.

Najčitanije