9 C
Kotor

Slušaj online radio

Nagrada “21. Novembar” kotorskim vatrogascima i TO Kotor

Kotor – foto Boka News

Žiri za dodjelu nagrade Opštine Kotor jednoglasno je donio odluku o dodjeli nagrade “21. Novembar” za 2023. godinu

  • Turističkoj organizaciji Kotor
  • Kotorskim vatrogascima – Nikoli Banićeviću, Božidaru Belanu i Mariju Markoviću, pripadnicima Službe zaštite i spašavanja Opštine Kotor

Obrazloženje:

Nagrada „21. Novembar” je najznačajnije priznanje Opštine Kotor koje se dodjeljuje za zasluge i postignuća od posebnog značaja za naš grad. Ona svjedoči o ljubavi kao temelju svakog rada i zalaganja čiji dometi prevazilaze lične interese te služe višem cilju – da se grad za budućnost sačuva. Ovogodišnji laureati su svojim djelovanjem pokazali požrtvovanu i nesebičnu ljubav prema gradu, stoga im žiri sa zadovoljstvom dodjeljuje ovo prestižno priznanje.

Turistička organizaciji Kotor je tokom 2023. postigla izvanredne rezultate na polju promocije našega grada putem novih programa i aktivnosti. Ova organizacija je primjer dosljednosti u primjeni savremenih svjetskih praksi, uz istovremenu promociju tradicije našeg grada i pomoć inicijativama lokalnog stanovništva i institucija. Njihov uspjeh rezultat je efikasnog menadžerskog i timskog rada uz dobru podršku opštinskih službi.

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja Opštine Kotor, vatrogasci Nikola Banićević, Božidar Belan i Mario Marković su hrabro krenuli u pomoć stanovnicima Turske u prvim danima nakon razornog zemljotresa. Ovi požrtvovani i humani ljudi izložili su svoje živote opasnosti s jednim ciljem – da spasu što više života drugih. Tokom svoje spasilačke misije radili su u izuzetno teškim uslovima i podjelili sudbinu nastradalih. Prisjetimo se i naših sugrađana i sugrađanki koji, takođe, zaslužuju priznanje jer su u ovim teškim danima nesebično prikupili veliku materijalnu pomoć za naš pobratimski grad Gazijantep.

Predsjednica Žirija za dodjelu nagrade „21. Novembar”, dr um. Dušica Ivetić članovi/ice Žirija: Jelena Franović, Milivoje Samardžić, dr Vesna Mačić, dr Tatijana Dlabač, Miroslava Koh, Ognjen Vukasović

Najčitanije