9 C
Kotor

Slušaj online radio

Nagrada Univerziteta Crne Gore za doc. dr Zoricu Đurović

dr Zorica Đurović,

Za izuzetan doprinos  u razvoju naučnoistraživačkog rada i međunarodnom pozicioniranju Univerziteta Crne Gore



Na predlog Vijeća Pomorskog fakulteta Kotor, doc. dr Zorica Đurović, nagrađena je prestižnom godišnjom Nagradom Univerziteta Crne Gore za izuzetan doprinos  u razvoju naučnoistraživačkog rada i međunarodnom pozicioniranju Univerziteta.

Doc. dr Đurović se izdvaja svojim impresivnim naučnoistraživačkim dostignućima. Kao prvi autor, u toku prethodne akademske godine, doprinijela je publikovanju dva rada u međunarodno priznatim časopisima u kategoriji SCI, SCIE, SSCI, A&HCI, čime je pokazala svoju stručnost i visok nivo akademskog rada. Takođe, njen rad objavljen u časopisu indeksiranom u bazi SCOPUS predstavlja još jedan znak njene izuzetne stručnosti i angažovanosti.

Doprinos dr Đurović vidljiv je i na međunarodnim konferencijama, gdje je objavila sedam radova, dodatno unapređujući reputaciju Univerziteta Crne Gore u akademskom svijetu. Takođe, aktivna je članica projektnih timova na dva međunarodna projekta, što dodatno potvrđuje njenu stručnost i angažovanost na globalnom nivou.

Trenutno obavlja funkcije rukovodioca studijskog programa Pomorska elektrotehnika, prodekanice za razvoj i komunikaciju Pomorskog fakulteta Kotor, a članica je Organizacionog i Programskog odbora konferencije pomorskih nauka Kotor International Maritime Conference – KIMC čiji je organizator PFK.

Njeno članstvo u Uređivačkom odboru za međunarodni časopis Pomorskog fakulteta Kotor – Journal of Maritime Sciences (JMS) svjedoči o uticaju u svojoj oblasti.

Njen rad i angažovanje predstavljaju izvanredan primjer izvrsnosti i predanost akademskom napretku, razvoju Univerziteta Crne Gore i naučne zajednice u cjelini.

Izvor:UCG

Najčitanije