13 C
Kotor

Slušaj online radio

Nagrađene najbolje skulpture od reciklabilnih materijala

Izlozba

Sekretarijat za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Opštine Tivat, u saradnji sa OŠ „Drago Milović“, OŠ „Branko Brinić“ i Centrom za kulturu Tivat, priredio je juče izložbu skulptura izrađenih od reciklabilnih materijala.

Dobro posjećena izložba održana u malom gradskom parku na Trgu Dara Petkovića bila je jedna od aktivnosti u sklopu obilježavanja Dana planete Zemlje u Tivtu, pod sloganom „Planeta Zemlja – naš dom“.

Izložen je veliki broj skulptura, kojima su djeca iskazala izuzetnu kreativnost i ekološku osviješćenost. Stručni žiri u sastavu Zoran Kruta, Dragan Laković i Milica Krivokapić izložene radove je ocijenio i dodijelio nagrade u pet kategorija.

Za rad sa najboljom ekološkom porukom – „Sjedni i razmisli“, nagrađeno je odjeljenje V1 OŠ „Drago Milović“, najmaštovitiji rad je „Čarobna kutija“, odjeljenja V1 OŠ „Drago Milović“, za najkreativnije proglašeni su radovi đaka OŠ „Branko Brinić“ iz Radovića.    Najoriginalniji rad je „Kutak za razmišljanje“, odjeljenja I1a, I1b i II a područnog odjeljenja OŠ „Drago Milović“ iz Gradiošnice, a specijalna nagrada pripala je radu „Neka bude čisto“, odjeljenja VIII1 OŠ „Drago Milović“ iz Tivta

Nagrade najboljima su izleti koji će biti organizovani u narednom periodu. Takođe, svim učesnicima biće dodijeljena priznanja za učešće na izložbi skulptura.

Najčitanije