21.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Najava “Dana nauke i inovacija” u Kotoru – cilj promovisanje i afirmisanje lokalnih institucija nauke, kulture i umjetnosti

Kreativni hab u starom zatvoru u Kotoru

Ovogodišnji „Dani nauke i inovacija” održaće se na više lokacija u Crnoj Gori u periodu od 27. do 30. septembra 2023. godine.

Pomorski fakulteta Kotor u saradnji sa Opštinom Kotor, biće domaćin ovog centralnog godišnjeg događaja Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja tokom 29. i 30. septembra. Najveći dio događaja održaće se u prostorijama Kreativnog haba na mjestu nekadašnjeg zatvora u starom gradu, uz organizovane obilaske resursa Pomorskog fakulteta Kotor, Instituta za biologiju mora i kotorskih muzejskih jedinica.

Osim približavanja naučnih oblasti široj javnosti, naročito mladima, cilj kotorskih “Dana nauke i inovacija” jeste i promovisanje i afirmisanje lokalnih institucija nauke, kulture i umjetnosti, te interesantnih aktivnosti, projekata i zanimanja.

Kreativni hab Kotor

U cilju pravovremenog i adekvatnog informisanja potencijalnih učesnika i posjetilaca, Pomorski fakultet održao je i prvi sastanak zainteresovanih institucija. Za sve one koji žele dodatno da se informišu i uključe kao aktivni učesnici cijelog događaja, tim Fakulteta se trudi da javnost informiše i putem medija, a za sve dodatne informacije, članovi Tima su na raspolaganju putem mejl adrese pfkdaninauke@ucg.ac.me .

Najčitanije