14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Najava novog trajekta na liniji Bar-Bari

Trajekt SVETI STEFAN II kompanije Barska plovidba
Trajekt SVETI STEFAN II kompanije Barska plovidba

AD Barska plovidba je 12. juna nastavila prijevoz putnika, tereta i roba na relaciji Bar-Bari-Bar, a promet se, kažu iz kompanije, odvija u skladu s planiranom dinamikom.

“Jedna od najstarijih brodskih linija na Jadranu i simbol AD Barska plovidba zasigurno ima svoju budućnost. Pedeset godina postojanja linije Bar-Bari-Bar je tradicija koja obavezuje menadžment da osigura uvjete za adekvatno funkcioniranje redovnog putničkog prometa i servisiranje uvozno-izvoznih potreba Crne Gore i regije. Tvrtka ‘Barska plovidba’ AD poduzima potrebne aktivnosti za zamjenu broda ‘Sveti Stefan II’ brodom većih kapaciteta i boljih karakteristika. U skladu s tim, Odbor direktora će razmatrati sve moguće modalitete za realizaciju gore spomenute aktivnosti, o čijem će ishodu javnost također biti informirana”, piše u saopštenju koje potpisuje izvršni direktor dipl. ing. Dušan Đurišić.

Đurišić je podsjetio da su brodovi “Bar” i “Budva” dati u čarter još od 2014. godine kompaniji “Sea Pioneer” iz Londona, s kojom i dalje imaju uspješnu saradnju, dodajući da se sve obaveze prema zaposlenima izmiruju na vrijeme, kao i obaveze prema dobavljačima, bankama i državi.

Najčitanije