8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Najbolja predsezona u istoriji Porto Montenegra i Crne Gore

Predstavnici Vlade i Adriatic Marinasa

Predstavnici Vlade i Adriatic Marinasa razmotrili su mogućnosti za dalje unapređenje saradnje i konstatovali da se svjedoči najboljoj predsezoni u istoriji Porto Montenegra i Crne Gore.

Premijer Dritan Abazović i ministar ekonomskog razvoja i turizma, Goran Đurović sastali su se sa izvršnim direktorom Adriatic Marinasa, Dejvidom Margasonom i direktorom za upravljanje imovinom i odnose sa Vladom te kompanije, Predragom Lekovićem.

Predstavnici Adriatic Marinasa su informisali Abazovića i Đurovića o tekućim investicionim aktivnostima u rizortu Porto Montenegro, ambicijama za naredne faze razvoja, pozitivnim očekivanjima za predstojeću turističku sezonu, ali i sa nabavkom doka za remont superjahti na mjestu nekadašnjeg Brodogradilišta Bijela.

Na sastanku su, kako je saopšteno iz Kabineta premijera, razmotrene mogućnosti za dalje unapređenje saradnje između Vlade i Adriatic Marinas, kako bi zajedničkim djelovanjem ostvarili zacrtane ciljeve.

„Ohrabreni smo sastankom kako bi ubuduće, zajedno sa Vladom i investitorom, radili na stvaranju sinergije i ulagali napor za inicijative koje podrazumijevaju ambiciozni socio-ekonomski razvoj i saradnju na promociji Crne Gore putem svih naših zajedničkih projekata“, rekao je Margason.

Predstavnici Vlade i Adriatic Marinasa

Abazović je rekao da svjedočimo izvanrednoj predsezoni, navodeći da će ova turistička sezona, po svim parametrima, biti na radost svih građana, privrednika i gostiju.

„Otvaranjem doka u Bijeloj otvaramo nova vrata za Crnu Goru. Time ćemo dodatno brendirati Crnu Goru kao prepoznatljivu destinaciju na turističkoj mapi svijeta, ovog puta u dijelu remonta luksuznih mega i superjahti“, kazao je Abazović.

Đurović je naveo da će Vlada nastaviti da podržava razvojne projekte koji imaju za cilj ekonomsko jačanje i širenje turističke ponude Crne Gore.

Porto Montenegro

„Vlada je odlučna da promoviše kreativnost i preduzetništvo u svim sektorima privrede, uključujući i turizam“, dodao je Đurović.

Najčitanije