15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

“Najbolje iz Herceg Novog, najbolje sa Orjena”

Sajam Najbolje iz Crne Gore

Tradicionalni deveti sajam domaćih proizvoda i suvenira ”Najbolje iz Crne Gore”, održava se danas i sjutra, 4. i 5. novembra u BIG fashion shopping  mall-u u Podgorici od 10 do 20 sati. Ponudu domaćih proizvoda predstavljaju izlagači iz: Herceg Novog, Kotora, Bara, Ulcinja, Cetinja, Mojkovca, Tivta, Danilovgrada, Bijelog Polja, Podgorice kao i iz drugih gradova Crne Gore.

Na sajmu ”Najbolje iz Crne Gore” svoje proizvode “najbolje iz Herceg Novog, najbolje sa Orjena” izložu i dvije predstavnice iz Herceg Novog. Proizvodi sa oznakom 100% hand made iz zaštićenog područja PP Orjen promovisani su kroz projekat EcoVill, realizovan kroz regionalni Program grantova za zaštićena područja Dinarida i WWF Adria, a grantove je finasirala Švedaka razvojna agencija (SIDA), Glavni cilj programa je bila izgradnja partnerstva između područja i predstavnika lokalnih zajednica zasnovanog na principima odgovornosti, transparentnosti i aktivnog učešća građana.

Predstavnice Herceg Novog Ana i Jelena Kosić predstavljaju suvenire i gastro suvenire Parka prirode Orjen. Ostali izlagači će se predstaviti sa domaćim proizvodima: medom, pčelarskim proizvodima, maslinama, maslinovim uljem, ribljim prerađevinama, voćem i povrćem, domaćim suhomesnatim proizvodima, vinom, sokovima, organskom hranom, sirevima i mliječnim proizvodima, čajevima i ljekovitim biljem. Posjetioci će moći na štandovima da besplatno degustiraju proizvode.

Sajam Najbolje iz Crne Gore

Budući da sajam okuplja proizvođače iz svih krajeva Crne Gore na jednom mjestu, ovo je odlična prilika da izlagači u međusobnoj komunikaciji ukažu na probleme sa kojima se susreću u proizvodnji i distribuciji svojih proizvoda naročito u toku trajanja ekonomske krize izazvane ratom u Ukrajini. Takođe sajam je idealna prilika da se potrošači na licu mejsta upoznaju sa domaćim proizvođačima čiji proizvodi predstavljaju sinonim za kvalitet i bogat ukus .Sajam svake godine posjeti oko 20 hiljada posjetilaca i ljubitelja gastronomije koji na jednom mjestu imaju priliku da degustiraju najbolje što Crna Gora nudi.

Cilj sajma je da što više utičemo na svijest potrošača da kupuju domaće proizvode i na taj način podrže male proizvođače, ali i da crnogorski proizvodi postanu prepoznatljivi i rado viđeni u svakoj potrošačkoj korpi.

Najčitanije