8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Za spas Bolnice: U nedjelju, 6.novembra blokada GP Debeli brijeg

GP Debeli brijeg – foto S. Kosić Boka News

Predstavnici lokalne zakonodavne i izvršne vlasti Op[tine Herceg Novi u nedjelju, 6. novembra će zajedno sa građanima u 11 sati blokirati granični prelaz Debeli brijeg na pola sata, kako bi poslali poruku da Herceg Novi neće dozvoliti zatvaranje Bolnice u Meljinama.

Organizacija protesta sa ciljem blokiranja graničnih prelaza u slučaju da do 31. oktobra ne bude riješeno pitanja PZU „Opšta bolnica Meljine“ jedan je od zaključaka koji su jednoglasno podržani na X redovnoj sjednici Skupštine opštine Herceg Novi, a tiču se opstanka i funkcionisanja ove zdravstvene ustanove. Svi odbornički klubovi u lokalnom parlamentu su se početkom ove sedmice saglasili da organizuju blokadu upozorenja, koja će pokazati spremnost da se ne dozvoli zatvaranje Bolnice.

Opština i Skupština opštine Herceg Novi pozivaju Novljanke i Novljane da dođu u što većem broju, kako bi se svi zajedno zauzeli za opstanak Bolnice i njeno hitno uvođenje u sistem javnog zdravstva.

Organizovan je besplatan prevoz, a autobusi će polaziti sa tri lokacije: Bijela (Panorama) u 10.15 saati, Zelenika (kod luke) u 10.30 saati i Herceg Novi (glavna autobuska stanica) 10.30 sati.

Najavljeno je obraćanje predsjednika Skupštine opštine Herceg Novi Ivana Otovića, predsjednika Opštine Herceg Novi Stevana Katića i u ime radnika Bolnice, predsjednice Sindikata Slavice Drobnjak.

Najčitanije