20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Najbolji student Herceg Novog za ovu studijsku godinu je Ivana Banićević

Ivana Banićević

Najbolji student Herceg Novog za ovu studijsku godinu je Ivana Banićević, a nagrada će joj biti uručena na svečanoj sjednici povodom Dana opštine Herceg Novi, 28. oktobra. Ovo je prvi put da Opština Herceg Novi dodjeljuje nagradu najboljem studentu, nakon konkursa koji je sproveo Sekretarijat za kulturu i obrazovanje.

Ivana Banićević je student magistarskih studija na studijskom programu Hemijska tehnologija – Ekološko usmjerenje na Metalurško-tehnološkom fakultetu Univerziteta Crne Gore. Položila je sve ispite predviđene planom i programom osnovnih akademskih studija sa prosječnom ocjenom „A“ (9,96) i specijalističkih studija sa najvišom ocjenom „A“ (10,00).

„Kontinuirano ulaganje u mlade je strateško opredjeljenje lokalne uprave. S tim u vezi, izmjenama Odluke o stipendiranju definisana je mogućnost da vrijednujemo rad najuspješnijih“, obrazložila je sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo.

Sekretarijat za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi je u septembru raspisao Konkurs za dodjelu studentskih stipendija i nagrada za ovu studijsku godinu, po kojem je dodijeljena nagrada najboljem studentu završne godine studija, a biće i donijeta odluka o stipendijama za najuspješnije studente iz Herceg Novog.

Najčitanije