17 C
Kotor

Slušaj online radio

Najmanje 300 direktnih letova na liniji Tel Aviv-Crna Gora

avion ilustracija

Vodeće izraelske avio-kompanije, njih tri, će od aprila do novembra ove godine letjeti za Crnu Goru, sa najmanje 300 letova, saopštio je počasni crnogorski konzul u Izraelu Nimrod Rinot.

Iako je situacija u Izraelu delikatna, s obzirom na ratno stanje, kao i da su direktni letovi iz Tel Aviva za mnoge destinacije za ovogodišnju sezonu otkazani, Rinot je, kako je saopšteno iz Jevrejske zajednice Crne Gore, srećan da najavi da će tri vodeće izraelske avio-kompanije letjeti za Crnu Goru od aprila do novembra sa najmanje 300 letova.

Rinot je kazao da se nada da će se, kao i prošle godine, Air Montenegro pridružiti ostalim kompanijama i operirati na liniji Tel Aviv-Podgorica.

On je napomenuo da je prošla godina bila rekordna kada je riječ o izraelskim turistima, kojih je bilo 80 hiljada, i koji su zauzeli drugo mjesto poslije komšija iz Srbije po posjeti Crne Gore u ljetnjem periodu.

“Iako se nalazimo u izazovnim danima za Izrael, siguran sam da ćemo ove godine svjedočiti još jednoj rekordnoj sezoni kada su izraelski turisti u pitanju. S obzirom da je turizam broj jedan kada se govori o prihodima i jačanju ekonomske situacije u Crnoj Gori, potrudili smo se da održimo turizam za Izraelce aktuelnim, bez obzira na situaciju u zemlji“, rekao je Rinot.

On je dodao da je od velike važnosti razvijanje turizma i promocija Crne Gore kao turističke destinacije.

„Izraelci se osjećaju sigurno i prijatno u Crnoj Gori s obzirom na prijateljsku sredinu i ljubaznost koji dodatno olakšavaju kada je u pitanju odabir savršene destinacije za odmor“, zaključio je Rinot.

Izvor:Mina

Najčitanije