21 C
Kotor

Slušaj online radio

Najmanje četiri poginula u eksploziji u talijanskoj hidroelektrani

Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani Foto: Vigili del Fuoco / Reuters

Vlasti strahuju da bi broj smrtno stradalih u hidroelektrani na jezeru Suviana između Bologne i Firence mogao porasti. Nekoliko sati nakon nesreće, koja se dogodila oko 15 sati, tri radnika još se smatraju nestalima, a najmanje pet zadobilo je opekline.

Iz zasad nerazjašnjenih razloga, požar je izbio u hidroelektrani dok su trajali radovi na turbini na dubini oko 30 metara, što je uzrokovalo eksploziju, prema prvim saznanjima. Voda je prodrla u elektranu zbog eksplozije.

Sama brana, udaljena oko dva kilometra, nije bila pogođena. Vatrogascima je gusti dim otežavao pristup mjestu nesreće.

Gradonačelnik obližnjeg gradića Camugnana Marco Masinara rekao je da su se izvodili radovi na turbinama i da se nesreća dogodila ispod razine vode, odnosno na razini minus devet.

Vlasnik hidroelektrane, opskrbljivač električnom energijom Enel, potvrdio je nesreću, ali nije iznio nikakve detalje.

Raspoređene su vatrogasne snage s više od 40 volontera i nekoliko helikoptera.

“Ima puno dima. Mučimo se s ulaskom u prostorije”, rekao je za televizijsku postaju E-TV zapovjednik pokrajinske vatrogasne brigade Bologne Calogero Turturici.

Najmanje troje mrtvih nakon eksplozije u talijanskoj hidroelektrani

Talijanska komunalna grupacija Enel priopćila je da je rano poslijepodne izbio požar na jednom od njezinih transformatora u hidroelektrani u Bargiju, u blizini Bologne.

Vatrogasna brigada prije je rekla da se eksplozija dogodila oko 15 sati na brani na jezeru Suviana, jednom od tri umjetna jezera koja opskrbljuju elektranu.

Marco Masinara, gradonačelnik obližnjeg Camugnana, rekao je da su pronađena tri tijela i da su četiri osobe nestale, dok je troje teško ozlijeđenih ljudi prebačeno u bolnicu.

Dodao je da se podaci ažuriraju.

Enel je priopćio da je evakuirao radnike s gradilišta i da koordinira sa spasilačkim radnicima iz vatrogasne službe.

Masinara je rekao da je požar buknuo ispod razine zemlje, dodajući da je “cijelo postrojenje ispod razine jezera, na oko 30 metara dubine”.

Rekao je za talijansku novinsku agenciju Ansa da prve informacije pokazuju da se u vrijeme nesreće radilo na turbini.

– Rečeno mi je da vatrogasci pokušavaju dobiti pristup, ali imaju poteškoća, dodao je.

Izvor:HRT-Hina

Najčitanije