20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Najviše žalbi na buku i ometanje boravka na plaži – najviše pritužbi iz Budve i Kotora

Boka Kotorska – foto Boka News

Call centar Nacionalne turističke organizacije (NTO) je od početka juna do sada primio 28 pritužbi turista i građana, koje su se najviše odnosile na buku, ometanje boravka na plaži i nelegalan rad.

Predstavnici NTO-a kazali su da je Call centar u tom periodu primio ukupno 234 poziva, od kojih se 206 odnosilo na informacije.

“Pritužbe su se odnosile na buku, ometanje boravka na plaži i uzurpaciju plaže, nelegalan rad, neljubazno osoblje, nepoštovanje propisa, plaže bez cjenovnika, spasioca i kabina za presvlačenje i remećenje javnog reda i mira”, rekli su iz NTO-a.

Najviše pritužbi, njih 11, zabilježeno je iz Budve, a iz Kotora deset.

“Svaka primljena žalba se evidentira pri čemu automatski slijedi faza procesuiranja”, podsjetili su iz NTO-a.

Kontaktira se, kako su precizirali, inspekcija ili ustanova koja je nadležna za određenu žalbu i turista ukoliko želi povratnu informaciju informiše se u toku istog ili narednog dana, tako što ponovo kontaktira centralu Call Centra i dežurni operater mu daje povratnu informaciju o ishodu intervencije.

“Kada govorimo o informacijama, turisti i građani su se najviše interesovali za brojeve službi, informacije o manifestacijama, registraciju smještaja, prijavu gostiju, red vožnje i informacije o plažama“, kazali su iz NTO-a.

Call Centar 08000 1300 je na usluzi građanima i turistima svakog radnog dana od sedam do 15 sati.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije