16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Nakon nereda u Budvi privedene 23 osobe – oglasilo se Osnovno državno tužilaštvo

Budva – foto UP

Dežurni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru obaviješten je od strane policijskih službenika Uprave policije Centar Bezbjednost Budva privedeno lice, koje je ispred zgrade Opštine Budva napalo policijskog službenika koji je tom prilikom zadobio tjelesne povrede, kaže se u saopštenju.

Nakon privođenja, u Centru bezbjednosti Budva lice koje je napalo policijskog službenika identifikovano je i utvrđeno je da se radi o M.C. iz Budve.

Dežurni tužilac naložio je da se povodom ovog događaja prikupe sva neophodna obaveštenja, od navedenog lica, oštećenog policijskog službenika i svih prisutnih lica, te da se pribavi medicinska dokumentacija za oštećenog. Nakon analize svih prikupljenih informacija biće donijeta odluka o daljem postupanju.

Dežurni tužilac je naknadno obaviješten, da je u Budvi više lica, među kojima su i K.R. i M.C. privedeni zbog ometanja službenih lica da obave službenu radnju – asistenciju Upravnoj inspekciji.

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru će nakon prikupljanja potrebnih obaveštenja i o ovom događaju, donijeti odluku o daljem postupanju, kaže se u saopštenju.

Nakon nereda u Budvi privedene 23 osobe

Zbog sprječavanja i ometanja policijskih službenika u vršenju službene radnje u službene prostorije Centra bezbjednosti Budva privedene su ukupno 23 osobe.

“Lica odgovorna za incidente će snositi odgovornost i biće procesuirana u skladu sa zakonom”, poručuju iz UP.

Povrijeđen jedan policijac

Saopšteno je da je povrede zadobio jedan policijski službenik koji se trenutno nalazi na ukazivanju ljekarske pomoći.

“U toku je prikupljanje obavještenja od privedenih lica u vezi sa čim je upoznat nadležni državni tužilac u Kotoru. Uprava policije ispituje postupanje pripadnika Službe zaštite i spasavanja Budva i Komunalne policije u pravcu prekoračenja ovlašćenja i zloupotrebe ovlašćenja od strane njihovih pripadnika”, piše u saopštenju.

Najčitanije