14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Nakon više od 50 godina Igalo dobija popločano šetalište od Titove vile do „Galeba“

Iz projekta – Šetalište Igalo

Potpisan ugovor, uskoro početak radova


Opština Herceg Novi potpisala je ugovor o rekonstrukciji šetališta u Igalu, na potezu od Titove vile do centra „Galeb“, ukupne vrijednosti 3.469.811,594 eura. Radove će izvoditi firma „Briv Construction“ koja je kao najpovoljniji ponuđač izabrana na tenderu.

Realizacijom projekta na koji grad čeka decenijama Igalo će dobiti uređeno, popločano šetalište, biće urađena i sanacija postojeće kanalizacione infrastrukture, nova atmosferska kanalizacija i postavljena nova javna rasvjeta.

Radovi će biti podijeljeni u dvije faze uslovljene turističkom sezonom – prva podrazumijeva radove na dionici od Titove vile do hotela „Palmon Bay“, a druga faza radove na dionici od hotela „Palmon Bay“ do vile „Galeb“.

Prva faza radova počeće nakon praznika, 10. januara, a rok za završetek je 120 kalendarskih dana od uvođenja izvođača u posao. Početak druge faze radova ugovorom je predviđen za 01.10.2023, a rok je 120 kalendarskih dana, tačnije do 01.02.2024. godine.

Sredstva za rekonstrukciju dijela šetališta u Igalu opredjeljena su kapitalnim budžetom Vlade Crne Gore i Ugovorom o realizaciji potprograma potpisanim između tadašnje Uprave javnih radova i Opštine Herceg Novi. Obaveza Opštine bila je izrada projektne dokumentacije, raspisivanje tendera za izbor izvođača i izbor nadzora. Radovi se izvode prema glavnom projektu koji je izradio „Oliver-ing“ d.o.o. Budva, a reviziju je izvršio „Diagram“ d.o.o. Podgorica.

Najčitanije