16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Namjeravali izdati monografiju „Tradicija maškaranja u Tivtu“ za Dan grada – nadležni smatraju da to nije važno za Grad da bi uvrstili u program

Izložba i revija karnevalskih kostima - Maškarada - foto Boka News
Izložba i revija karnevalskih kostima – Maškarada – foto Boka News

“Na poziv Opštine Tivat za predlaganje programa Novembarskih dana željeli smo u čast Dana grada izdati monografiju „Tradicija maškaranja u Tivtu“  i promovisati je u sklopu Novembarskih dana. Na žalost, opštinski odbor za organizaciju Novembarskih dana procijenio je da promocija monografije o tradiciji maškaranja u Tivtu ne predstavlja posebno važnu stvar za Grad da bi se uvrstila u program, što je u najmanju ruku izazvalo naše čuđenje”– kazao je direktora NVO Maškarada Lazar Božović, na redovnoj godišnjoj skupštini ove NVO koja je održana u utorak u Tivtu.

Monografija će biti  promovisana u sklopu 3. Međunarodnog karnevala u Tivtu koji će se održati od 11. do 14. juna 2020. godine, poručio je Božović.

Na skupštini jednoglasno za novog člana Upravnog odbora izabran istaknuti član udruženja Damir Montić, koji je u UO nasllijedio Zorana Krutu kojem su članovi izrazili zahvalnost na dosadašnjem radu i neizmjernom doprinosu razvoju Maškarade od osnivanja.

Menadžer tivatskog karnevala Goran Božović podnio je izvještaje o realizaciji ovogodišnjeg karnevala pri čemu su članovi izrazili zadovoljstvo uspješnošću manifestacije.

„Postigli smo ogroman uspjeh realizacijom tivatskog karnevala, ustanovivši novi kulturno-turistički brend u Tivtu, koji predstavlja jednu od nauspješnijih manifestacija, ako ne i najbolju u gradu u zadnje dvije godine. Postavili smo visoke standarde u organizovanju karnevala, ali i manifestacija uopšte, i postali jedan od najprestižnijih karnevala u regionu. Zahvaljujući kvalitetnom, posvećenom i odgovornom radu zavrijedili smo brojne pohvale, ali i pozive za karnevale van granica bivše Jugoslavije. Maškarada i tivatski karneval će biti jedini predstavnici Crne Gore na karnevalu u Braunšvajgu u Njemačkoj, u februaru 2020. godine“ – istakao je Božović.

Najčitanije