15 C
Kotor

Slušaj online radio

Napad na crnomorsku luku bio uspješan? “Ruski brod pluta na boku, odvlače ga”

Napad na crnomorsku luku – foto Twitter

Na društvenim mrežama su se pojavile nove snimke koje navodno prikazuju brod koji je oštećen tijekom napada na crnomorsku bazu u ruskom Novorosijsku. “Ukrajinski mornarički dronovi su napali i uspjeli oštetiti ruski ratno-desantni brod Olenegorski Gornik koji sada pluta na boku i odvlače ga”, piše NOELREPORTS, stranica koja prati rat u Ukrajini.

U Novorosijsku završava važan naftovod

Rusija je ranije jutros priopćila kako je odbila napade ukrajinskih mornaričkih i zračnih bespilotnih letjelica na svoju pomorsku bazu u Novorosijsku na Crnom moru i na anektirani poluotok Krim. “Sinoć su ukrajinske oružane snage, uz pomoć dva bespilotna broda, pokušale napasti pomorsku bazu Novorosijsk”, objavilo je rusko ministarstvo obrane na Telegramu.

“Čamci bez posade otkriveni su i uništeni redovnom paljbom s ruskih brodova koji su štitili pomorsku bazu”, dodali su. U Novorosijsku, velikoj naftnoj luci, završava naftovod dug oko 1500 km od naftnih polja zapadnog Kazahstana i ruskih regija koje se nalaze sjeverno od Kaspijskog jezera. Većina kazahstanske nafte za izvoz prolazi kroz ovaj naftovod.

Izvor:Index.hr

Najčitanije