20.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Narednih dana Kotor će biti istinski umjetnički centar regiona, nastupaju…

KotorArt Don Brankovi dani muzike foto K.Vulović

KotorArt Don Brankovi dani muzike ističu se ekskluzivnošću svojih programa što i ove godine itekako potvrđuju. Naredne sedmice, Kotor će biti umjetnički centar regiona budući da će ugostiti neka od najznačajnijih imena klasične muzike iz svijeta kao i proslavljene regionalne muzičare.

Na programu u ponedeljak , 06. avgusta, očekuje nas koncert „Tri dive“ na kom će, po prvi put u Crnoj Gori na sceni zajedno slušati vokale Terezu Kesoviju, Radojku Šverko i Gabi Novak sa sjajnom ekipom muzičara koju čine Matija Dedić (klavir), Ante Gelo (gitara) i Robert Vrbančić (bas gitara).

KotorArt Don Brankovi dani muzike foto K.Vulović

Kada je riječ o umjetničkoj muzici u Kotor stiže najtraženija pijanistkinja današnjice, fenomenalna Juđa Vang /Yuja Wang/ koja nastupa na dva koncerta, 07. i 08. avgusta u koncertnoj dvorani muzičke škole „Vida Matjan“, crkvi sv. Duha, sa početkom u 21.30 sat.

Zbog velikog interesovanja organizatori su obezbjedili i besplatan live streaming na Pjaci od Kina za zainteresovanu publiku. U utorak, 07. avgusta, Juđa nastupa sa Leonidasom Kavakosom, violinistom koga stručna javnost smatra trenutno vodećim svjetskim violinistom, koji je širom svijeta prepoznat kao virtuoz i umjetnik jedinstvenog kvaliteta, Ovaj koncert sa pravom nosi naziv “Muzički Titani” a očekuje nas izvođenje Mocartove, Prokofjevljeve i Štrausove sonate za violinu i klavir, kao i rapsodije za violinu i klavir Bele Bartoka.

KotorArt Don Brankovi dani muzike

Koncert 08. Avgusta rezervisan je za Juđu i Martina Grubingera, trenutno vodećeg multi-perkusionistu svijeta, umjetnika kojeg, i zbog salzburškog porijekla, nazivaju “novim Mocartom

Ovaj niz sjajnih koncerata, KotorArt Don Brankovi dani muzike nastavljaju koncertom Emira Kusturice & No Smoking Orchestra, koji po prvi put nastupaju u Crnoj Gori. Koncert je zakazan za 10. Avgust na Ljetnjoj Pozornici sa početkom u 22 sata.´

Najčitanije