16.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Naša akcija: “Čuvaj planetu – čisti srcem”

Dan planete – Depositphotos

U cilju obilježavanja Dana planete Zemlje u nedelju 21. aprila, sa početkom u 9 sati, akcijom “Čuvaj planetu – čisti srcem”, NVO Naša akcija se dvanaeste  godine za redom upućuje u aktivnosti cišcenja obale u Opštini Kotor. Mjesto početka akcije: Kod hrasta, u mjestu Orahovac.

Pokroviteljstvo tj. sponzor ove aktivnosti je Javno Preduzece Morsko dobro.

Ove godine se prvi put od 2017. vraćamo potezu od rijeke Ljute do drugog kraja Orahovca, i ponovo se posvećujemo ovom djelu Boke.

Imamo mnogobrojne partnere u ovoj aktivnosti a to su: Omladinski tim Tivat, NVO Istraživaci delfina Crne Gore, Internacionalna škola Arkadia i NVO Ne Bacajte boce.  Nadalje akciju podržavaju Komunalno preduzeće Kotor doo, kao i Turistička organizacija Kotor.   Za promociju zdravih stilova života zadužena je naša divna partnerska organizacija veslački klub “Plava zvijezda”.

Kao i uvjek pozivamo sve gradjane gda se pridruže ovim aktivnosti, da se očisti obala našeg zaliva. Za detalje ili pitanja kontaktirajte nas putem fb ili instagram stranice, ili na mail nasaakcija@gmail.com.

Agenda za ovaj dan je sledeći:

9:00 počinje akcija

11:00 osveženje za učesnike/volontere

11:30 Promocija zdravih stilova života – Veslački klub ” Plava zvijezda”

Pozivaju se svi zainteresovani iz drugih gradova da se pridruže i obiljeze Dan planete zemlje 2024 nekom akcijom u svojem kraju!

Najčitanije