21 C
Kotor

Slušaj online radio

“Naša akcija” kroz projekat jača svijesti o upravljanju otpadom

Na[a Akcija

Proteklih nekoliko dana NVO Naša akcija nastavlja realizaciju aktivnosti u sklopu IPA prekogranicnog projekta “YOUth drive –  Program za jačanje svijesti o pravilnom upravljanju otpadom i osnaživanje donosilaca odluka za preduzimanje akcija.”

Opština Kotor i NVO Naša akcija potpisali su ugovor o saradnji i sada ce zajedno sa opstinama Tivat i Herceg Novi raditi na jačanju svijesti o upravljanju otpadom i uključivanje mladih.

Voditeljica projekta Patricia Pobrić imala je priliku da prezentuje aktivnosti u sklopu pojekta, kao i benefite koje donosi partnerstvo lokalne uprave i nevladinog sektora, koje u ovom slucaju ukljucuje i donacije kontejenera i kanti za komunalna preduzeca, organizovanje edukativnih aktivnosti za mlade, kao i analiza stanja voda i divljih deponija.

Na[a Akcija

Nadalje u opstini Tivat, urucene su donacije IT opreme direktorima osnovnih skola ” Branko Brinic” i “Drago Milovic” koje ce olaksati pristup online nastavi ucenicima ovih institucija.

Projekt „YOUTH DRIVE – Program za podizanje svijesti o pravilnom upravljanju otpadom i osnazivanje zakonodavaca za djelovanje“ sprovodi se u okviru IPA programa prekogranicne saradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora, financiranog od Europske unije sa vise od 232.000 EUR. Projektni partneri su nevladine organizacije, Udruzenje za razvoj, okolis i kulturu EKO ZH iz Sirokog Brijega, Bosna i Hercegovina kao nositelj projekta, i NVO Nasa akcija.

Najčitanije