21 C
Kotor

Slušaj online radio

Naša akcija: Organizovana edukativna pješačka tura kroz kanjon Mrtvice

Naša Akcija

Povodom Međunarodnog dana mentalnog zdravlja, NVO Naša akcija iz Kotora u nedelju 11. oktobra izvela je edukativnu pješačku turu kroz velelepni kanjon rijeke Mrtvice.

Tridesetak mladih ljubitelja prirode prošlo je trasu kanjona pod budnim okom vodiča Stefana Jeremića, Luka Vulića i Dejana Besovića.

Tokom puta, uz nekoliko pauza, mladi su posjetili Kapiju želja, naučili da rijeka izvire ispod planine Sinjajevina i uliva se u Moraču, obišli kameni most koji je knez Danilo II u XIX vijeku sagradio u čast svoje majke, obišli izvore “Bijeli nerini”, prošli kroz grede i pauzirali kod same plaže. Cijela edukativna tura je održana u prelijepom jesenjem ambijentu, što je za mlade iz Kotora, sa Cetinja, iz Danilovgrada i Podgorice bila posebna atrakcija.

Naša Akcija

Ovaj događaj se sprovodi kao dio programa “Priroda za fizičko i mentalno zdravlje mladih” koji realizuje NVO “Naša akcija”, a finansira kroz institucionalnu podršku European Endowment for Democracy. Ima za cilj aktiviranje što više mladih da svoje slobodno vrijeme provedu u prirodi i time čuvaju ne samo svoje zdravlje nego i nauče da vole i poštuju svoju zemlju.

Najčitanije