16.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Nasatavljena potraga za nestalim ribarom

Uprava pomorske sigurnosti

Ekipe iz Uprave za pomorske sigurnosti i upravljanje lukama jutros nastavljaju potragu za ribarom koji je nestao kod Valdanosa. Danas je planirano da im se u akciji traganja pridruže ronioci Regionalnog ronilačkog centra, Bijela, Herceg Novi. Iz Uprave pomorske sigurnosti sinoć su sačekali da vremenske prilike dozvole i oko 19 sati opet su aktivirali potragu koja je trajala do 22 sata.

– Uz koordinaciju sa NCC Podgorica, izvršena je pretraga u vremenu od 19 do 22 sata sa Fronteks helikopterom u SAR zoni od rijeke Bojane do uvale Utjeha a prema otvorenom moru. Nisu uočeni nestala osoba i čamac. Danas se nastavlja potraga sa RCUD roniocima – kazao je pomoćnik direktora za sigurnost plovidbe u Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL) Žarko Lukšić.

Podsjećamo, Pomorsko-operativi centar Uprave pomorske sigurnosti preksinoć, u 19.15 sati, primio je informaciju da se jedan pecaroš predveče otisnuo na more u uvali Kruče kod Starog Ulcinja, a da je porodica izgubila svaki kontakt sa njim. Kako su saopštili, ustanovljeno je da se radi o starijoj osobi, koja je upravljala sa malim čamcem od tri metra. Vremenski uslovi nisu bili povoljni, jer je duvao jak sjevero-istočni vjetar koji je na momente dostizao udare i do 40 čvorova. Takođe, loši vremenski uslovi na moru otežavali su potraku, koja je u jednom trenu morala biti prekinuta.

Akcija traganja upravo se nastavlja.

Najčitanije