15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Nastavak saradnje Opštine i Fakulteta za menadžment: Stipendije za 12 novskih sportistkinja i sportista

Foto Opština HN

Dvanaest sportiskinja i sportista iz Herceg Novog dobilo je stipendije na Fakultetu za menadžment, zahvaljujući saradnji Opštine Herceg Novi i ove obrazovne ustanove. To će omogućiti da tokom studijske 2020/21. godine pet odbojkašica kluba „Albatros“, pet vaterpolista „Jadrana“ i dvojica košarkaša „Primorja 1945“ u našem gradu paralelno nižu sportske i akademske uspjehe.

Saradnja je ozvaničena protokolom koji su u prostorijama Fakulteta potpisali opštinski sekretar za društvene djelatnosti i sport Darko Klasić, dekanica Irena Petrušić i predstavnici klubova.

Nastavak dobre prakse kojom se obezbjeđuje podrška obrazovanju talentovanih mladih Novljanki i Novljana inicirala je Opština, nakon što je prošle godine na isti način stipendirano osam sportista.

Sekretar Klasić je stipendistima poželio da tokom studija pokažu isti kvalitet, rad i trud kao i u svojim klubovima, te poručio da lokalna uprava uvijek sa posebnim zadovoljstvom podržava mlade ljude koji žele da se afirmišu i napreduju u Herceg Novom.

On se zahvalio Fakultetu za menadžment, koji je i ove godine odlučio da podrži razvoj novskih sportista.

„Mi smo našli interes, kako u pomaganju razvoja lokalne zajednice, tako i u nastojanju da se proširi saradnja u oblasti nauke i sporta i na tim osnovama odlučili da ponovo potpišemo ugovor“, istakla je dekanica Petrušić i izrazila nadu da će ovaj primjer biti podstrek mnogim mladim ljudima za nastavak školovanja Novom.

Foto Opština HN

Direktor Plivačkog-vaterpolo kluba Jadran, Miloš Mračević zahvalio se Fakultetu na pokazanom razumijevanju za potrebe novskog sporta, a Opštini što je na još jedan način, mimo svojih redovnih aktivnosti podržala mlade sportiste.

On je istakao da ova saradnja pokazuje kako sport i obrazovanje mogu ići zajedno, te da je od velike pomoći hercegnovskim klubovima jer omogućava da sportisti ostanu u gradu.

„Mi smo se dugi niz godina susretali sa problemom da jako talentovani sportisti ili oni koji pretenduju u prvu ekipu moraju da odu iz Herceg Novog jer nemaju perspektivu kada je u pitanju obrazovanje. Iz toga razloga, i mimo ovih stipendija i ugovora, jedno veliko hvala Fakultetu za ono što ste izgradili u Novome“, kazao je Mračević i izrazio nadu da će ovaj model saradnje biti nastavljen i razvijan tokom narednih godina. U znak zahvalnosti, igrači Jadrana uručili su dekanici Petrušić loptu sa potpisima vaterpolista koji su studenti Fakulteta.

Najčitanije