21.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Nastavlja se Coca-Cola podrška mladima & EYCA karavan znanja

Karavan znanja

Edukativne radionice za mlade u  Kotoru, Bijelom Polju i Baru



Nakon uspješnih predavanja na crnogorskim univerzitetima, karavan znanja koji organizuju Coca-Cola podrška mladima & Evropska omladinska kartica (EYCA) nastavlja se kroz tri nove radionice, koje će biti realizovane u Bijelom Polju, Baru i Kotoru. Na ovim radionicama, koje se realizuju uz podršku lokalnih samouprava, mladi će imati priliku da se osnaže u građenju karijernog puta i pripreme za zanimanja budućnosti.

Prva radionica biće organizovana u Bijelom Polju, 13. oktobra, u okviru koje će se polaznici bliže upoznati sa nikad popularnijim gejming svijetom. Predavanje pod nazivom „Gejming industrija kao novi preduzetnički pravac i zanimanje budućnosti“ održaće predsjednik Saveza elektronskih sportova, Filip Šoć.

Druga radionica planirana je za 23. oktobar u Baru, kada će mladi, uz operativnu menadžerku na programu „Zeleni talas“ Dejanu Dizdar učiti o održivosti, zaštiti životne sredine i sve većoj potrebi za cirkularnom ekonomijom.

Treća radionica održaće se u Kotoru 8. novembra. O značaju javnog nastupa u građenju karijere govoriće specijalistkinja za eksternu komunikaciju, Eleonora Albijanić.

Kroz prve tri radionice koje su u septembru održane na Univerzitetu Crne Gore, Univerzitetu Donja Gorica i Univerzitetu Mediteran osnaženo je oko 500 mladih ljudi.

Karavan znanja

Zadovoljstvo je vidjeti rast naše „Coca-Cola podrška mladima“ inicijative, koju smo počeli prije sedam godina. Sklapamo nova partnerstva, raste broj mladih koji uz pomoć našeg programa dobijaju znanje i samopouzdanje na početku karijere, a raste i svijest o značaju neformalne edukacije. Pozivam mlade iz Bijelog Polja, Bara i Kotora da iskoriste ovu priliku i zajedno sa nama se pripreme da svoju karijeru startuju na najbolji način“, kazala je Mileva Kuvelja, menadžerka za eksterne komunikacije u kompaniji Coca-Cola HBC Crna Gora.

Kao novi partneri na projektu, iz Evropske omladinske kartice i NVO „Centar za omladinsku edukaciju“ poručuju: „Znanje smo učinili još dostupnijim i to sa predavačima koji su izuzetno uspješni i primjer kako se na pravi način gradi karijerni put. I u narednom periodu ostajemo posvećeni nadogradnji ovog partnerstva, kako bismo mladim generacijima pružili još više prilika za lični, ali i profesionalni rast i razvoj“, rekao je Jugoslav Radović, osnivač NVO Centar za omladinsku edukaciju.

Sve informacije o besplatnim radionicama dostupne su putem veb stranica coca-colapodrskamladima.me i omladinskakartica.me kao i na Instagram stranicama @podrskamladima.cg i @EYCA.me.

 

Najčitanije