15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Nesreća na Norwegianovom kruzeru u Panami: Urušio se brodski siz, nekoliko osoba ozlijeđeno

Norwegian Encore

Gangway na kruzeru Norwegian Encore urušio se dok su ga koristili putnici, pri čemu je nekoliko osoba ozlijeđeno.

Norwegian Encore ovog utorka, 8. studenog, nalazio se u luci Panama, kada se oko 13:30 sati srušio brodski siz (gangway). Ozlijeđeno je nekoliko putnika, a na mjesto nesreće ubrzo je stigla i hitna pomoć, javlja Cruise Hive.

Fotografije koje su putnici podijelili na društvenim mrežama pokazuju da se gangway srušio na pristanište. Prva pomoć pružena je ozlijeđenim putnicima, a detalji nesreće nisu potvrđeni.

Norwegian Cruise Line potvrdio je incident za Cruise Hive:

“Dana 8. studenog 2022., tijekom ticanja Norwegian Encorea u luci u Panama Cityju, srušio se brodski siz. Nekoliko gostiju zadobilo je ozljede te su odmah upućeni na liječenje u obližnju zdravstvenu ustanovu. Naš tim CARE poslan je u Panama City kako bi gostima pružio dodatnu podršku. To su sve informacije koje trenutno možemo podijeliti.”

Siz je očito postavljen prilično strmo i čini se da se savio zbog neadekvatne podloge. Gosti su se u trenutku urušavanja nalazili na sizu. Nema izvješća o oštećenju kruzera, iako su vjerojatno nastupila manja kozmetička oštećenja na mjestu gdje je siz bio pričvršćen za plovilo.

Norwegian Encore klase Breakaway-Plus, najveći je brod u floti Norwegian Cruise Linea. Brod je u nedjelju, 23. oktobra, isplovio iz Seattlea, nakon završene sezone na Aljasci. Trebao bi uploviti u Miami u nedjelju, 13. novembra, gdje će tijekom zime isplovljavati na primarno karipske itinerere od 7 noćenja.

Brod od 169.116 bruto tona ima kapacitet za 3.998 putnika i 1.735 članova posade. Brod je ušao u službu u novembru 2019. godine.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije