16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Nestabilno i kišovito proljeće se nastavlja i narednih dana

Vrijeme Boka Kotorska - oblačno sa kišom 17.novembar 2014
Vrijeme Boka Kotorska foto Boka News

Nakon kratkotrajnog razdoblja toplijeg vremena već s nedjelje na ponedjeljak stiže nam novi poremećaj s ciklonom kišom, vjetrom, nestabilnim vremenom, upozoravaju meteorolozi.

O dolasku mase hladnog vazduha koji se odvojio od polarnog i krenuo prema jugoistočnoj Evropi, uključujući i Balkan te Mediteran, javio je i centar Severe Weather Europe na svojoj stranici.

U drugom dijelu sljedeće sedmice povećavaju se izgledi za malo stabilnije, mirnije vrijeme, uz više sunčanih sati i manje kiše, a dugotrajnije suvo, sunčano i relativno toplo razdoblje moguće je tek u posljednjem majskom desetodnevlju.

Meteorolozi tumače da ovakvi prodori nisu neuobičajeni za ovo doba godine te da se u prosjeku javljaju svake tri godine.

12. maj – nedjelja:

Umjereno do potpuno oblačno, prijepodne ponegdje malo kiše, a poslijepodne i tokom noći kišovito, povremeno pljuskovi i grmljavina. U južnim i centralnim predjelima su moguće umjerene do obilne količine padavina. Vjetar umjeren do jak, jugoistočni i istočni. Jutarnja temperatura vazduha od 4 do 15, najviša dnevna 12 do 21 stepen.

13. maj- ponedjeljak:

Promjenljivo do potpuno oblačno, povremeno kiša ili pljusak sa grmljavinom. Više padavina u sjevernim predjelima. Vjetar povremeno umjeren do pojačan, istočnih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha od 5 do 15, najviša dnevna 11 do 21 stepen.

Najčitanije