21 C
Kotor

Slušaj online radio

Nevrijeme u Istri

porec foto istramet

Nevrijeme praćeno kišom, grmljavinom i jakim vjetrom pogodilo je noćas zapadnu obalu Istre, a najkritičnije je bilo na području od Novigrada preko Savudrije do Buja te na predjelu Vrsara i Poreča gdje je naglo zapuhala olujna tramontana. Udari vjetra dostizali su pritom i 130 kilometara na sat, navodi istarski meteoportal Istramet.

Prema riječima zapovjednika Vatrogasne zajednice Istarske županije Dine Kozlevca, vjetar je lomio grane, a lokalno čak i rušio stabla. Vatrogasci Poreštine i Umaštine imali su čak 25 intervencija. Najjači udari vjetra izmjereni su u Dajli (125 km/h), Novigradu (106 km/h) i Poreču (82 km/h).

Prema podacima istarske policije, tijekom nevremena oko jedan sat u autokampu Valkanela u Vrsaru, zbog jakih naleta vjetra na kamp-prikolicu u vlasništvu 38-godišnjeg njemačkog državljanina palo je stablo. Nijemac je lakše ozlijeđen.

Inače, tijekom noći na istarskim prometnicama zabilježeno je pet prometnih nezgoda, i to četiri na području Poreča te jedna u Labinu. Nitko nije ozlijeđen, uglavnom je riječ o naletima na srušena stabla.

U 3.40 u blizini porečkog lukobrana nasukala se talijanska jedrilica u kojoj je bilo sedam osoba, no nitko nije ozlijeđen. Plovilo porečke Lučke uprave odvezlo ih je na kopno.

Najčitanije