12.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Ništa se još ne zna o evakuisanim borcima iz čeličane Azovstalj

Prijevoz branitelja iz Azovstalja
Foto: Alexander Ermochenko / Reuters

Posebno težak dan bio je danas u Ukrajini. Pregovori o mogućoj razmjeni i oslobađanju ukrajinskih branitelja, koje su iz Maurioplja evakuirale ruske snage, zahtijevat će strpljenje obiju strana. Novinarka HTV-a Elizabeta Gojan izjavila je za središnji Dnevnik kako se još uvijek ne zna ništa o evakuiranim pripadnicima pukovnije Azov. 

– Oni su 82 dana branili čeličanu Azovstalj. Evakuirali su ih Rusi. Zna se tek da je Ukrajina nastojala postići dogovor da se oni evakuiraju ili na području pod ukrajinskom kontrolom ili u neku neutralnu zemlju. To nije uspjelo, pa je rano jutros službeni Kijev objavio: obrana čeličane Azovstalj je gotova. Kijev daje naslutiti da će doći do pregovora, razmjene zarobljenika i ranjenika, ali još uvijek nema nikakve službene potvrde o tome, kazala je za središnji Dnevnik HTV-a novinarka Elizabeta Gojan javljajući se iz Odese.

– Rođaci vojnika pukovnije Azov u velikom su strahu. Boje se hoće li oni živi dočekati moguću razmjenu. Nakon borbi oko Krima i separatističkih republika Doneck i Luhansk, 2014. godine, zarobljeni borci razmijenjeni su tek nakon nekoliko godina. Neke obitelji su jutros primile poruke od svojih dragih iz čeličane, u kojima kažu da je stanje jako ozbiljno i da vjerojatno neće moći još dugo komunicirati jer će se sve veze prekinuti, dodala je.

Izvor:HRT
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije