12.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Noć muzeja i izložba akvarela Dubravke Žafran

Noc-muzeja-maj-2022.

U okviru obilježavanja 18. maja – Međunarodnog dana muzeja u JU „Muzej Mirko Komnenović i galerija Josip Bepo Benković“ biće upriličena manifestacija „Noć muzeja“, jedinstven kulturni događaj koji se održava u više od 120 gradova svijeta od 1977. godine, saopšteno je iz ove Javne ustanove.

Muzej „Mirko Komnenović“ dio je ove priče od 2017. godine. Vrata kuće prvog gradonačelnika Herceg Novog biće otvorena do kasnih večernjih časova. Zainteresovanim posjetiocima biće predstavljene istorijska, etnografska, pomorska, arheološka  kao i zbirka ikona.

U okviru programa „Noć muzeja“ biće otvorena izložba akvarela akademske umjetnice Dubravke Žafran pod nazivom „Bokeški dragulji“. Riječ je o motivima Boke, koji odišu ljubavlju prema našem okruženju koje plijeni svojevrsnom magijom.

– Svjesni naše uloge u lokalnoj zajednici kao i tradicije mjesta u kome se čuva kulturno nasleđe grada poseban poziv dobrodošlice upućen je osnovnim školama i domu „Mladost“. Uvodno slovo na otvaranju izložbe imaće direktorica JU „Mirko Komnenović i galerije Josip Bepo Benković“, Gordana Krunić kao i autorka – navode organizatori.

Tema ovogodišnje manifestacije povodom Dana muzeja 18. maja je „Moć izgradnje zajednice kroz obrazovanje“.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije