16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Njemci zainteresovani za novu crnogorsku avio-kompaniju

Aerodrom – Kontrolni toranj uTivtu – foto Smatsa

Nakon vijesti o osnivanju nove avio-kompanije u Crnoj Gori, oglasili su se i potencijalno zainteresovani partneri za ovaj projekat, pišu mediji.

Naime, ambasador Njemačke Robert Veber je tokom sastanka sa ministrom finansija Milojkom Spajićem iskazao posebno interesovanje u vazi sa aktuelnom situacijom sa Montenegro Airlinesom, kao i za dalje planove Vlade koji se tiču osnivanja nove nacionalne avio kompanije.

– Ambasador je istakao da turizam predstavlja veoma značajnu granu crnogorske privrede, te da zbog toga treba obezbijediti dobru transportnu povezanost Crne Gore sa ostatkom Evrope – saopšteno je iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

Ministar Spajić informisao je ambasadora o mjerama za podršku privredi u cilju ublažavanja negativnih efekata pandemije korona virusa, a koje su dogovorene sa poslovnim bankama.

On je istakao da je Crna Gora dominantno turistička avio-destinacija, zbog čega je neophodno da nova avio kompanija, čije poslovanje će morati da bude zakonito i ekonomski održivo, bude što prije osnovana.

Podsjetimo, osnivanje nove kompanije To Montenegro najavio je ministar kapitalnih investicija, Mladen Bojanić i dodao da će pokušati da obezbijede da Montenegro Airlines (MA) zadrži najbitnije linije još par mjeseci.

Najčitanije