26.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Norveška komunalna preduzeća nastavljaju saradnju sa Herceg Novim

Norveška komunalna preduzeća nastavljaju saradnju sa Herceg Novim

Delegacija devet komunalnih preduzeća iz Norveške posjetila je danas Opštinu Herceg Novi, gdje su sa potpredsjednicom Danijelom Đurović i direktorom preduzeća „Čistoća“ Vladimirom Arsićem razgovarali o toku projekta ANIN Balkan, ali i o mogućnostima dalje saradnje u vidu pomoći i opreme za komunalna preduzeća u Herceg Novom..

Kroz projekat ANIN Balkan, koji je počeo prije dvije godine, obezbijeđena su sredstva i vozilo za defektažu, koje je stacionirano u Konjicu u Bosni i Hercegovini. U projekat su uključeni Herceg Novi, Gornji Milanovac iz Srbije, Mostar, Konjic, Jablanica i Nevesinje iz BiH.

Vozilo za defektažu služi za otklanjanje kvarova na specijalnim vozilima, i to primarno na onim koja su tokom prethodnih godina norveška preduzeća donirala hercegnovskoj „Čistoći“ i preduzećima iz gradova učesnika u projektu. Takođe, uposlena su i dva mehaničara, u Konjicu i u Norveškoj, koji su u konstantnoj komunikaciji kako bi kvarovi bili što prije otklonjeni, a čija primanja će u narednih dvije godine obezbjeđivati komunalna preduzeća iz Norveške.
Delegacija je prethodnih dana boravila i u Mostaru i Konjicu, kako bi se bliže upoznali sa tokom i funkcionalnošću projekta, uz učešće i predstavnika iz našeg grada.

Potpredsjednica Đurović je istakla da će i u budućnosti Herceg Novi imati tijesnu saradnju sa norveškim komunalnim preduzećima, a postoje i najave novih donacija opreme i dodatne pomoći. Ona se posebno zahvalila počasnom građaninu Herceg Novog Per Jarle Eriksenu, koji svojim angažmanom već duži niz godina doprinosi našoj društvenoj zajednici.

Direktor preduzeća „Čistoća“ Vladimir Arsić naglasio je da će se preduzetim potezima regulisati jedno od najvećih problema tog preduzeća, a to je održavanje voznog parka, posebno uzimajući u obzir godine starosti vozila.

-Uslijediće i obuka našeg osoblja iz Herceg Novog, koje će u komunikaciji sa kolegama iz Konjica i Norveške, u najkraćem mogućem roku regulisati probleme koji se pojave na vozilima. Troškove te obuke će snositi komunalna preduzeća iz Norveške, kazao je Arsić i naglasio da vjeruje da će tokom vremena trajanja ovog projekta radnici „Čistoće“ steći vrijedna znanja i vještine.

Najčitanije