15 C
Kotor

Slušaj online radio

Norvežani i Holanđani ne dolaze u Igalo: Institut oslonjen na region

Institut Igalo Ljilja Nikezić
Institut Igalo Ljilja Nikezić

Nakon što je drugu godinu zaredom otkazan Norveški program u Institutu “dr Simo Milošević” u Igalu, loša epidemiološka situacija se odrazila i na najavljene grupe gostiju koji je trebalo da dođu u ovu ustanovu.

Nikola Mračević, direktor marketinga Instituta, kazao je bi do kraja mjeseca trebalo da stignu gosti iz Danske. Zdravstveni centar je trenutno dobro popunjen, a biće otvoren do polovine decembra.

– U prvoj grupi je trebalo da bude 38 pacijenata iz Holandije i njihov dolazak je bio planiran za 7. septembar. Potom je trebalo da se grupe smjenjuju svakog utorka do kraja oktobra. Nadali smo se da će se njihovim dolaskom vratiti prvi zapadno-evropski programi, ali je sve otkazano zbog situacije sa kovidom – kazao je Mračević.

Kako ističe, još uvijek je aktuelna priča o dolasku danskih gostiju krajem ovog mjeseca.

– Dio rezervacija je aktivan, a dio storniran. Naravno, sve zavisi od aktuelne epidemiološke situacije i kod nas i u ostalom dijelu Evrope – kazao je Mračević podsjećajući da je odranije poznato da su otkazani norveški i švedski program.

– U pitanju je bilo 980 pacijenata iz Norveške, koji je ovdje trebalo da borave po 28 dana, njihov dolazak očekujemo sledeće godine sredinom aprila. Švedski program je takođe otkazan –kazao je Mračević.

Ove godine program je bio kompletno baziran na region, prvenstveno na tržište Srbije i BiH, uz partnere iz Crne Gore, fondova zdravstva i PIO, sindikalnih organizacija. Od ponedjeljka nastavljaju sa grupama penzionera, koji imaju ugovorene grupe u pretsezoni i postsezoni.

U Institutu trenutno boravi 550 pacijenata, oko 200 preko fondova, 150 su samoplatežni, oko 100 agencijski gosti iz regiona i oko 100 su sindikalne organizacije.

Prema trenutnim planovima, Institut će biti otvoren do polovine decembra.

/K.M./

Izvor:Dan

Najčitanije