17 C
Kotor

Slušaj online radio

Sarajlija i Kotoranka pobjednici “Nebeskog trčanja” u Trebinju

Nebesko trčanje Trebinje

Sarajlija Džemal Jašarević pobjednik je šeste “Trke u kamenu – Trebinje vertikal”, koja je na stazi dugačkoj blizu jedan kilometar, od trebinjskog Perovića mosta do vrha planine Leotar, okupila oko 240 takozvanih nebeskih trkača iz BiH, Srbije i Crne Gore.

U ženskoj konkurenciji i sa desetak minuta slabijim vremenom na vrh Leotara je izašla Kotoranka Miluša Bošković, koja je i 2019, ali i 2018. godine među ženama bila pobjednica “Vertikala”.

Ovo je Jašarevićeva druga uzastopna pobjeda i ujedno njegov drugi rekord na ovoj stazi, jer ju je prešao za 45,26 minuta.

Nakon trke je izjavio da je presrećan što je ostvario novi rekord staze, objasnivši da mu je u svemu “pomogao” Nevesinjac Dejan Žerajić, koji je vodio prvu polovinu trke, ali je u drugoj polovini on odlučio preuzeti inicijativu, dao svoj maksimum i pretekao ga.

“Staza jeste teška, ali meni to i odgovara. Jednostavno, takve staze mi idu na ruku. Vidimo se dogodine”, izjavio je Jašarević.

Višegodišnja pobjednica “Vertikala” Miluša Bošković iz Kotora zadovoljna je i ovogodišnjom pobjedom, ali kaže da je staza sada pretjerano sređena.

“Bilo je ipak izuzetno teško, veoma vruće i išla sam dosta sporije nego ranije, ali sam zadovoljna i dobro je”, kazala je Boškovićeva.

Prošlogodišnja pobjednica trke u ženskoj konkurenciji Trebinjka Maja Nožica je ove godine na Leotar izašla druga, a treće mjesto je zauzela Snježana Samardžić. Drugo mjesto u muškoj konkurenciji osvojio je Dejan Žerajić iz Nevesinja, a treće Neven Cicović iz Istočnog Sarajeva.

Igor Škero, predsjednik Planinarskog društva “Vučji zub”, koje je i organizator trke, podsjetio je da se u Trebinju ove godine okupilo više od 240 takmičara i da je sve prošlo u najboljem redu.

“Nije bilo povreda, malo je bilo vruće, ali je dosta takmičara izašlo u limitu, njih 137. Imamo novi rekord i to je novi izazov za narednu godinu. Imali smo dosta volontera i stazu smo maksimalno dobro pripremili”, pojasnio je Škero.

U konkurenciji 50+ najbrži je bio Nebojša Pejanović, drugi je bio Radomir Mirković, a treće mjesto osvojio je Radoš Milošević, dok je u ženskoj konkurenciji ove kategorije najbrža bila Vojislava Crnjanski Spasojević.

Najmlađa učesnica trke je bila jedanaestogodišnja Nikolina Vladušić iz Trebinja.

Pokrovitelj “Trke u kamenu – Trebinje vertikal” i ove je godine bio grad Trebinje.

Najčitanije