23 C
Kotor

Slušaj online radio

Nova avio linija Birmingem-Tivat

Birmingem – Tivat

Na tivatskom aerodromu danas je, nakon London Stansteda i Izmira, otvorena nova linija Birmingem-Tivat, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Oni su kazali da je liniju otvorio Jet2, dok je NTO u saradnji sa Aerodromima Crne Gore organizovala doček putnika.

Direktorica NTO, Ana Tripković Marković, rekla je da je uvođenje novih linija kompanije Jet2 prema Crnoj Gori od ogromnog značaja imajući u vidu da je riječ o najvećem britanskom turoperatoru i jednoj od vodećih britanskih avio kompanija.

„Riječ je o kompaniji koja saobraća ukupno iz 11 britanskih gradova, što predstavlja tržište od ukupno 51 milion ljudi”, kazala je Tripković Marković.

Birmingem – Tivat

Ona je dodala da je NTO prethodne godine u saradnji sa tim turoperatorom realizovala opsežnu marketinšku kampanju na tržištu Velike Britanije i prvi put učestvovala na godišnjem događaju pod nazivom A night with the stars, u Birmingemu, koji je okupio preko hiljadu turističkih agenata, koji putem Call centra Jet2 direktno prodaju aranžmane u ponudi.

To je, prema njenim riječima, bila prilika da se detaljnije upoznaju sa ponudom Crne Gore.

“Vjerujemo da su stvaranju uslova za nove avio linije doprinijele i intenzivne promotivne aktivnosti NTO ka tržištu Velike Britanije, koje su tokom prošle godine između ostalog, obuhvatile kampanju na TV i online kanalima najuticajnije medijske kuće BBC, kao i kampanju u saradnji platformom broj jedan za rezervaciju putovanja – Expedia, te saradnju sa prestižnim britanskim medijima, prisustvo na najznačajnijim sajmovima i poslovnim radionicama”, objasnila je Tripković Marković.

Birmingem – Tivat

Vršilac dužnosti izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore, Vladan Drašković, saopštio je da se u junu očekuje otvaranje još jedne nove linije koja će povezati Tivat i Veliku Britaniju.

“Riječ je o Bristolu i letovima koje će realizovati avio kompanija easyJet. U praksi pokazujemo rezultate sinhronizovanog institucionalnog nastupa u kontekstu jačanja avio dostupnosti Crne Gore”, rekao je Drašković.

Aerodromi Crne Gore su od 1. januara do 28. aprila opslužili preko pola miliona putnika, što je oko 30 odsto više u odnosu na isti period 2019. godine.

Aerodrom Podgorica sa preko 400 hiljada putnika bilježi rast od oko 45 odsto u poređenju sa 2019. godinom, dok je Tivat, gdje je od početka godine opsluženo preko 105 hiljada putnika, na oko 91 odsto rezultata iz tog perioda.

Najčitanije