16.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Nova pobjeda košarkaša Primorja pred derbi kola sa Sutjeskom

KK Primorje

KK Primorje 1945 slavilo je sinoć u utakmici protiv KK Jedinstvo, u okviru 20. kola I A MCKL, rezultatom 87-68. Kao što je i najavljeno iz stručnog štaba plavo-žutih u susret meču, jak tempo i agresivna igra tokom cijele utakmice “slomili” su protivnika koji je sjajno odigrao prvu četvrtinu, ali u nastavku nije mogao parirati gradskom klubu iz Herceg Novog.

Kako je istakao trener KK Primorje 1945, Danilo Pavićević, jučerašnji protivnik je bio izuzetno raspoložen šuterski u prvoj četvrtini, ubacivši čak sedam trojki – 31 poen u prvoj četvrtini postigli su momci iz Bijelog Polja, dok su u ostalom dijelu utakmice ubilježelili ukupno 37 poena.

“Mi smo bili strpljivi i na kraju došli na više od 20 razlike. Nemamo mnogo vremena za odmor, sjutra igramo sa KK Sutjeska u Nikšiću, derbi kola svakako. Ekipa Sutjeske je možda favorit, ali mi sigurno ne idemo tamo skrštenih ruku i pokušaćemo da ih iznenadimo. Ne sumnjam u moje momke, vjerujem da im motiva neće faliti i da ćemo prebroditi umor, iako je Sutjeska imala dan više za odmor. Idemo da stisnemo zube i da probamo da pobijedimo”, poručio je Pavićević.

Za ekipu Jedinstva ovo je bio meč u kojem su se oprobali i igrači iz juniorskog pogona, pa su neke učinjene greške bile i očekivane.

“Iskusna ekipa Primorja je iskoristila naše greške i napravila prednost koju je do kraja meča povećala i zadržala. Čestitam Primorju koje ima odličnu ekipu i želim im sreću u narednom periodu. Mi se okrećemo dalje borbi za opstanak i nadam se da će nam se oporaviti neki jako bitni igrači i da ćemo na pravi način iskoristiti drugi dio sezone”, kazao je šef stručnog štaba KK Jedinstvo, Nikola Korać.

Za miljenika novske publike i jednog od ključnih igrača KK Primorje 1945, Veselina Kovačevića, ekipa je u utakmicu ušla možda malo slabije, ali su redovi vrlo brzo konsolidovani, a očekivanja trenera Pavićevića ispunjeni.

“Motivacije za naredni period ne fali, pogotovo sada kada su dometi visoki, a želja je velika među svim momcima i u upravi kluba. Sutjeska je sutra favorit na papiru, prvi su na tabeli, ali idemo u Nikšić da pokušamo da pobijedimo, pa kako bude”, kazao je Kovaćević.

Meč protiv KK Sutjeska u 21. kolu I A MCKL plavo-žuti momci igraju sjutra u SC Nikšić, a početak utakmice zakazan je za 19 sati.

Najčitanije