20 C
Kotor

Slušaj online radio

Nova porodična atrakcija u Herceg Novom – obradujte najmlađe

U hercegnovskom Parku Boka u toku je jedinstvena i atraktivna izložba edukativnog karaktera “Grad dinosaurusa”. Turistička organizacija Herceg Novi je organizovala ovu izložbu u saradnji sa Dino Parkom Zlatibor, te će svi posjetioci do 6. maja besplatno moći da vide postavku dinosaurusa u prirodnoj veličini, a spreman je i prateći program za djecu, sastavljen od brojnih kreativnih radionica i takmičenja, kao i zanimljivih predavanja o dinosaurusima i životu na Zemlji, dok su oni njom vladali.

“Posebno je interesantno da kažemo da su ovi dinosaurusi krenuli sa planine i spustili se po prvi put na more. Čuveni Dino park se nalazi na Zlatiboru i on broji standardnu postavku od 25 eksponata i 25 sportsko-avanturističkih sadržaja. Danas u Herceg Novom imamo postavku od 15 eksponata iz doba Krede i Jure. Osim standardne izložbene postavke eksponata posjetioci će biti u prilici da uživaju mnogobrojnim kreativnim, likovnim, sportskim radionicama svakog dana od 10:30h do 12h, a u popodnevnim časovima od 16 do 18 časova djeca će imati priliku da se prijave za učešće u mnogobrojnim manifestacijama – Najsveznalica primorja, Misica i Mister Herceg Novog, Ja imam talenat, kviz znanja,” kazala je menadžerka Dino Parka Zlatibor, Slavica Marić.

Otvoren Dino park u Parku Boka

“Pozivamo sve ljude, bez obzira da li su u Herceg Novom ili uopšteno Crnoj Gori, da dođu od 10 do 18 sati u prelijepi Park Boke, da djeca uživaju uz zabavno-edukativne radionice. Ovom prilikom smo osigurali tri vikend noćenja za tri porodice u sklopu postavke Dino grada na Zlatiboru za djecu koja budu najuspješnija u radionicama koje budemo organizovali,” kazala je Marić.

“Dino grad” izložba je samo dio uspješne saradnje koju TO Herceg Novi ima sa Zlatiborom i nastavak je dobrih prijateljskih odnosa između dva turistička grada.

“Ova izložba će podići rejting Herceg Novog i biti dobar uvod za sezonu. Ovo mnogo znači najmlađima, osnovnim školama, predškolcima. Očekujemo veliku posjećenost, tokom narednih dana” kazao je menadžer za marketing u TO Herceg Novi, Vasilije Ćuković.

Izvor:Mediabiro

Najčitanije