12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Nova rezanja – Ryanair od novembra ukida letove od Podgorice do Barselone i Zagreba

Piloti – Cockpit – photo Alexey Y. Petrov / shutterstock.com
Nakon najave da Wizz Air od jeseni ukida letove iz Podgorice ka Rimu i Beču, stižu i vijesti da će glavni grad ostati i bez veze sa Barselonom i Zagrebom. Naime, prema podacima sa sajta kompanije Ryanair, ovaj avio prevoznik od novembra obustavlja letove ka ova dva grada.
Tako će građani Crne Gore biti uskraćeni za letove ka nekim od najznačajnijih centara Evrope do kojih su letjeli kupujući avio karte po povoljnjim cijenama.
CdM je razloge ovakvih odluka juče tražio i od kompanija Ryanair i Wizz Air, ali odgovore nijesmo dobili.
Kako piše portal, na sajtu Ryanair-a sinoć je nastala prava zbrka. Naime, nakon što je prvobitno jasno vidljivo bilo da letova ka Barseloni i Zagrebu nema od novembra, kasnije je nastao haos jer su se pojavili svi datumi u mjesecu kao mogućnost da letite.
Međutim, da to nije tačna informacija postaje jasno kada kliknete da kartu rezervišete za neki od “fiktivnh datuma”, što je nemoguće. Međutim, detaljnom pretragom za datumima, jasno je da od kraja oktobra letova nema iz Podgorice do Barselone i Zagreba, do kojih je Ryanair letio dva puta sedmično.
Sajt Wizz Air-a nije imao tih problema. Tamo je jasno vidljivo da letova ka Beču i Rimu nema od kraja oktobra.
Koliko je linija Podgorica-Barselona bila dugo očekivana i značajna, govorio je 2019. godine, kada je linija uspostavljena, tadašnji izvršni direktor Aeodroma, Danilo Orlandić. On je tada kazao da je interesovanje za otvaranje linije ka Barseloni bilo veliko, te da je kompanija uložila veliki napor da tu liniju uvede.
Treba istaći da su Rim, Beč i Barselona izuzetne turističke destinacije za putnike iz cijelog svijeta, pa je jasno da će ovo biti udarac za avio povezanost Crne Gore, a osim što će brojni turisti biti uskraćeno da kupe jeftine avio karte da dođu u Crnu Goru, ovo je poseban udarac i za sve crnogorske građane koji su low cost koristili da posjete ove destinacije, čak i po više puta godišnje.

Najčitanije