22 C
Kotor

Slušaj online radio

U Tivtu 11 odsto više gostiju u odnosu na rekordnu 2019. godinu

Tivat / foto Boka News

Ovoga četvrtka, dana kada TO Tivat radi nedeljnu statistiku, u gradu je boravilo 6140 gostiju što je za 10 odsto više u odnosu na prošlu godinu i za oko 8 odsto više u odnosu na rekordnu 2019. godinu kazala je direktorica TO Tivat Nina Lakičević.

“Ukoliko posmatramo podatke za cijeli jun mjesec podaci govore da je ove godine 7 odsto više turista u odnosu na prošlu, odnosno 11 odsto više u odnosu na 2019. godinu”ističe Lakičević.

Podaci TO govore da su u Tivtu najbrojniji  gosti iz Srbije a zatim iz Rusije, Bosne i Hercegovine i Velike Britanije.

“Ono što uočavamo je da je Tivat sve atraktivnija destinacija za mlađu populaciju što je dokaz da radimo prave stvari i kreiramo dobru i kvalitetnu ponudu” rekla je ona.

Lakičević dodaje da je i buking za naredni period veoma dobar i daje nadu da će sezona biti uspješna.

“Svakodnevno smo u komunikaciji sa hotelijerima ali i izdavaocima privatnog smještaja. Oni su zaista zadovoljni interesovanjem koje vlada ali i rezervacijama i popunjenošću. Već sada imamo podatke koji govore u prilog tome da je popunjenost kapaciteta oko 80 odsto što upućuje na to da idemo u pravom smjeru” istakla je Lakičević.

A kada je riječ o dešavanjima u gradu njih je zaista puno i jul mjesec biće bogat i sadržajan.

“Tivat je ovoga vikenda grad zabave i bogatih kulturnih dešavanja. Večeras je počelo Evropsko prvenstvo mažoretki, jedan interesantan događaj koji je u grad doveo brojne ljubitelje plesa i razonode. Večerašnji koncert Goce Tržan na Pinama pravi je uvod u glavni dio sezone. Nakon toga 12. imamo koncert Gorana Karana dok 15. imamo koncert Peđe Jovanovića u organizaciji CZK Tivat. 26. ovoga mjeseca ovdje na Pinama planiramo koncert Tropiko benda“.

Tivat – foto Boka News

I Porto Montenegro organizuje brojne događaje ovoga ljeta a prvi je Super Wine koji će posjetiocima pružiti priliku da uživaju u degustaciji različitih brendova vina. I ove godine održaće se Rubix festival kao i Internacionalni festival mode.

„I Luštica Bay takođe će imati zanimljive sadržaje i događaje i već tokom vikenda u luci ovog naselja očekuje nas prva crnogorska regata latinskog jedra Vjera. Tokom mjeseca planirano je niz događaja i koncerata“ podsjeća Lakičević.

Ona ističe da je veoma bogat kulturni sadržaj ove godine kreiran od strane Centra za kulturu a posebno u okviru festivala Purgatorije za čije programe vlada veliko interesovanje. TO Tivat i ove godine priprema Ribarske večeri za ljubitelje degustacije ribe i vina.

Da se Tivat promijenio i da sada ima jako dobru i bogatu turističku ponudu smatra i Goca Tržan koja je sinoć imala nastup na Rivi Pine pred više hiljada građana i turista.

“Tivat se razvio u ozbiljan turistički centar i drago mi je zbog toga. Generalno crnogorsko primorje je dosta razvijenije i ono što mi se posebno dopada je što je mnogo čistije i sređenije“ kaže Tržan.

Ona ističe da će Crna Gora i ove godine biti njena destinacija za odmor i da su njen izbor Rose malo ribarsko naselje na Luštici.

Izvor:CG News

Najčitanije